Στ. Κυριακίδου: Συνάντηση με την Υπουργό Υγείας της Πορτογαλίας

Τα ζητήματα θα αφορούν την στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια Πορτογαλία

Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας θα βρίσκεται την ερχόμενη Τετάρτη η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου για σειρά συναντήσεων, όπου θα συναντηθεί με την Υπουργό Υγείας της χώρας, Μάρτα Τεμίδο.
 
Η Επίτροπος θα συζητήσει με την Υπουργό ζητήματα που αφορούν την στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην πρόοδο της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού της Πορτογαλίας, αλλά και τα επόμενα βήματα στην διαμόρφωση των προτάσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου.
 
Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Πορτογαλικό Ογκολογικό Ινστιτούτο και διάλογος με το κοινό σχετικά με το θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: πρόληψη, φροντίδα και συνεργασία», στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. 
 
Την ίδια ημέρα, η Επίτροπος θα συμμετάσχει σε διαδραστική συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης Web Summit, με θέμα «Επιστροφή στο μέλλον: Η Ευρώπη στη μετά-COVID εποχή».
 
Στις 4 Νοεμβρίου, η Επίτροπος θα επισκεφτεί το Ίδρυμα Champalimaud, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στο συνέδριο Sixth International Consensus Conference της οργάνωσης Advanced Breast Cancer.
 
Ενόψει της εκδήλωσης, η Επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε πως «στην Πορτογαλία το 90% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο, ποσοστό πραγματικά εντυπωσιακό, το οποίο αποτελεί τεράστιο επίτευγμα» και πως η εκστρατεία στη χώρα αυτή «αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αφού ο αριθμός των μολύνσεων με κορωνοϊό και των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει υποχωρήσει».
 
«Ωστόσο ο χειμώνας πλησιάζει και επανεμφανίζονται άλλοι ιοί του αναπνευστικού, ενώ η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει. Πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον αντίκτυπο της νόσου COVID-19 στις άλλες μεγάλες υγειονομικές προκλήσεις, όπως τον καρκίνο, όπου θα αναλάβουμε αποφασιστική και φιλόδοξη δράση μέσω του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου» υπογράμμισε.

ΚΥΠΕ

 
20076