Στα 9 εκατ. ευρώ οι αποταμιεύσεις Κύπριων με Revolut

Οι Κύπριοι ξεπέρασαν ήδη την Ελληνική αγορά και «ανταγωνίζονται» μεγάλες αγορές όπως Ιταλία και Πορτογαλία
  • 1.2 εκατομμύρια μεταφορές σε Vaults αυτό το έτος. 
  • 12+ χιλιάδες ενεργά Vault.
  • 30 διαφορετικά νομίσματα.
  • 2+ εκατομμύρια Vaults παγκοσμίως αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυξημένο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον Κυπρίων για αποταμιεύσεις της υπηρεσίας Vault της Revolut. Μάλιστα, ήδη οι αποταμιεύσεις έχουν αγγίξει τα 9 εκατομμύρια, ενώ η ανάλυση της τάσης στον Κυπριακό χώρο καταδεικνύει αυξημένο ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον, με τους Κύπριους να ξεπερνούν κατά πολύ την Ελληνική αγορά και να «ανταγωνίζονται» μεγάλες αγορές όπως Ιταλία και Πορτογαλία.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία, οι Κύπριοι πελάτες της Revolut έχουν αποταμιεύσει 9 εκατομμύρια ευρώ μέσω της υπηρεσίας Vault. Με τα «Vault» ή η αλλιώς «Χρηματοκιβώτια» οι πελάτες της Revolut μπορούν να αποταμιεύουν τα ρέστα από τις συναλλαγές τους σε ένα Vault ανά πάσα στιγμή, στρογγυλοποιώντας τις συναλλαγές αυτές, ή ακόμα και προσθέτοντας ένα συγκεκριμένο ποσό οποιαδήποτε στιγμή. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα για γρήγορη αποταμίευση προς ένα στόχο, όπως πληρωμές λογαριασμών, δώρα γενεθλίων η ακόμα και διακοπές! 

Η Revolut, η Fintech εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, αριθμεί σήμερα περισσότερους από 400 χιλιάδες στην περιοχή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και αναμένει να φτάσει το μισό εκατομμύριο στις αρχές του 2020. Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 12 χιλιάδες Κύπριοι με ενεργά Vaults με συνολική αξία περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Κατά την διάρκεια του 2019, δημιουργήθηκαν περίπου 25 χιλιάδες vaults από 15 χιλιάδες Κύπριους, με συνολική αξία κοντά στα 9 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα δημοφιλέστερα νομίσματα
Από την έκθεση προκύπτει ότι το Ευρώ είναι το δημοφιλέστερο νόμισμα αποταμίευσης των Κυπρίων. Ακολουθεί η Βρετανική Λίρα με περίπου 130 χιλιάδες. Τρίτο στην κατάταξη το XRP - κρυπτονόμισµα επίσης γνωστή ως «Ripple»- με περίπου 26 χιλιάδες ευρώ. 

Οι Κύπριοι όμως φαίνεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αποταμίευση σε νομίσματα όπως Αμερικάνικο Δολάριο (USD) και Bitcoin (BTC) καθώς συμπληρώνουν την πεντάδα των πιο δημοφιλής νομισμάτων. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Συγκεκριμένα, οι Κύπριοι πελάτες της ταχύτερα αναπτυσσόμενης Fintech στην Ευρώπη έδειξαν την προτίμηση τους, στο Bitcoin, με εισροές αξίας 16 χιλιάδων ευρώ, καθώς και στο Etherium (ETH) αξίας 3 χιλιάδες ευρώ. Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σε ακόμη ένα «παραδοσιακό» νόμισμα, το Αμερικανικό Δολάριο, με τις εισροές να ξεπερνούν τις 16 χιλιάδες ευρώ. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες της Revolut δημιούργησαν πάνω από 2 εκατομμύρια Vaults με συνολική αξία 150 εκατομμυρίων ευρώ. Η ανάλυση της τάσης στον Κυπριακό χώρο καταδεικνύει αυξημένο ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον, με τους Κύπριους να ξεπερνούν κατά πολύ την Ελληνική αγορά και να «ανταγωνίζονται» μεγάλες αγορές όπως Ιταλία και Πορτογαλία.

 
16454