Στα €12 εκατ. η αξία του πλανητάριου Κύπρου στην Ταμασό

Το Πλανητάριο είναι 180 περίπου θέσεων ,με 10 προβολείς τελευταίας τεχνολογίας

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που ολοκληρώνονται αρχές του 2023 στην Κύπρο είναι το Πλανητάριο Κύπρου στην Ταμασό, αναφέρει στο Δελτίο Τύπου το Αστεροσχολείο Λευκωσίας.

Το Πλανητάριο, ένα από τα πιο μεγάλα και σύγχρονα της Ευρώπης, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας και της απασχόλησης δημιουργώντας θέσεις εργασίας στους νέους στην Κύπρο σε όλες τις βαθμίδες.

Το Πλανητάριο Κύπρου στην Ταμασό βρίσκεται στη τελική φάση της ολοκλήρωσης του αρχές του 2023  και αναμένεται να ανοίξει της πύλες του προς το κοινό της Κύπρου, τους μαθητές των σχολείων, και τους τουρίστες.  Με συγκεκριμένα προγράμματα θα είναι προσιτό στις λιγότερο προνομιούχες κοινωνικές ομάδες το τόπου μας.

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες και οι δραστηριότητες του πλανηταρίου Κύπρου, οι στόχοι και ο κοινωνικός του ρόλος στην ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου.
 
Η προβολή και παρουσίαση αυτού του πολύ-αναμενόμενου έργου, είναι πολύ σημαντική  για να αρχίσει η επικοινωνία με το κοινό, τους γονείς των παιδιών  και τους επιστήμονες ερευνητές στην Κύπρο.

Το Πλανητάριο είναι 180 περίπου θέσεων ,με δέκα προβολείς τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι εγγυώνται ένα πολυθεματικό υπερθέαμα.

Το Πλανητάριο βρίσκεται δίπλα από την μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Στην δημοσιογραφική διάσκεψη θα δοθούν όλες οι πληροφορίες για αυτό το έργο που θα στοιχίσει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει ο πανιερώτατος μητροπολίτης Ταμασού κκ Ησαΐας, υποψήφιος για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των επιστημών στην Κύπρο, καθώς και φίλοι της Μητρόπολης Ταμασού.

Tags
 
24338