Στα €3,8 εκατ. οι οφειλές ενοικίων τ/κ περιουσιών το 2021

Στα €3,8 εκατ. ανέρχονται οι οφειλές ενοικίων τουρκοκυπριακών περιουσιών

Στα €3,8 εκατ. ανέρχονται οι οφειλές ενοικίων τουρκοκυπριακών περιουσιών, όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής ο Αν. Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών Γιώργος Ματθαιόπουλος, την Τρίτη, με τα μέλη της Επιτροπής να ζητούν όπως υπάρξει επικοινωνία με τους οφειλέτες για να γίνει μετά από συμφωνία διακανονισμός εξόφλησης των οφειλών.

Η Επιτροπή συζήτησε αυτεπάγγελτα το θέμα της ανάγκης αποδοτικότερης διαχείρισης των οφειλών προς την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ύστερα από εισήγηση των Βουλευτών ΑΚΕΛ Νίκου Κέττηρου, Χρίστου Χριστοφίδη και Χρίστου Χριστόφια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών ανέφερε ότι οι οφειλές ενοικίων των επί συμβάσει δικαιούχων επαγγελματικών υποστατικών, αγροτικών κλήρων κ.ά. προς την υπηρεσία για το 2021 είναι της τάξης των €3,8 εκατομ».

«Υπάρχουν, επισήμανε, τυπικοί μισθωτές, στρατηγικοί κακοπληρωτές και αρκετοί που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες και την υποστελέχωση της υπηρεσίας. Για να υπάρξει αποδοτικότερη διαχείριση των οφειλών προς την υπηρεσία, θα προσληφθεί, μέσω αγοράς υπηρεσιών, αριθμός λειτουργών οι οποίοι, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, θα καλούν τους οφειλέτες να προβούν σε εξόφληση των οφειλών τους, διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε και το 2020», προστίθεται.

Όταν παρίσταται ανάγκη, σημείωσε, η υπηρεσία βοηθά οφειλέτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, προβαίνοντας σε διακανονισμό για την εξόφλησή τους.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν από τον διευθυντή της υπηρεσίας να δώσει εντολή όπως οι υπεύθυνοι των Γραφείων των Κλάδων Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών επικοινωνήσουν με τους εν λόγω οφειλέτες, με σκοπό να προχωρήσουν από κοινού, μετά από συμφωνία, σε διακανονισμό για εξόφληση των υπό αναφορά οφειλών, ώστε να αποφευχθούν, αφενός η λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον τους και αφετέρου η ενεργοποίηση διαδικασιών για ανάκτηση των τουρκοκυπριακών περιουσιών τις οποίες κατέχουν».

ΚΥΠΕ
 

Tags
 
24574