Στα χέρια του Υπουργικού η τύχη επιχειρήσεων και εργαζομένων

Αυτή είναι η πρόταση που θα παρουσιαστεί ενώπιον του Υπουργικού για νέα μέτρα / Σήμερα η απόφαση και οι ανακοινώσεις

Στα χέρια Νίκου Αναστασιάδη και Υπουργικού βρίσκεται η τύχη επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς τα νέα μέτρα θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν σήμερα (8/1) μετά τη Συνεδρία του Υπουργικού στις 11μμ, ενώ οριστική είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει με Lockdown στην μορφή αυτού του περασμένου Μαρτίου, με κάποιες ωστόσο μικρές διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται η Brief η διάρκεια του νέου Lockdown θα είναι για 3 εβδομάδες τουλάχιστον, ενώ στην συνέχεια θα υπάρξει σταδιακή και όχι άμεση χαλάρωση των μέτρων. 

Συγκεκριμένα βάσει των νέων μέτρων θα κλείσουν στην πλειονότητα του οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου εκτός βεβαίως αυτών της τροφικής αλυσίδας (πχ υπεραγορές, φαρμακεία). Παράλληλα ανοιχτές αναμένεται να μείνουν και όσες επιχειρήσεις έμειναν ανοιχτές τον Μάρτιο, όπως καταστήματα με ιατρικό εξοπλισμό, συνεργεία αυτοκινήτων, τηλεπικοινωνίες κτλ. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις ΔΕΝ θα κλείσουν)

Κλείνουν επίσης κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. 

Σε αντίθεση με τον Μάρτιο, δεν θα κλείσουν αεροδρόμια, Λιμάνια ενώ κανονικά συνεχίζει και η Οικοδομική Βιομηχανία. Συνεχίζουν την λειτουργία τους και τα ξενοδοχεία με κάποιους όμως περιορισμούς.

Σε ότι αφορά τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα συνεχίσει με τηλεργασία ενώ με φυσική παρουσία θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι στις ουσιώδεις υπηρεσίες. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Εννοείται ότι συνεχίζουν τα μέτρα για απαγόρευση συναθροίσεων σε οικίεςπαραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις που και σήμερα είναι σε αναστολή λειτουργίας ενώ και οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές.

Διακίνηση με sms

Σημειώνεται ότι έχει κλειδώσει και η διακίνηση με sms με τον επικρατέστερο αριθμό να είναι τα 2 την ημέρα στο 8998, ενώ φαίνεται ότι για πεζούς θα υπάρχει εξαίρεση για διακίνηση χωρίς την χρήση sms σε κάποιες περιπτώσεις. Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σκέψεις γίνονται και για το αν θα υπάρξει ειδική επιλογή ούτως ώστε να μπορούν να συνεχιστούν οι ελέγχοι με rapid tests, ούτως ώστε να μην επηρεαστούν οι εξετάσεις. 

Τηλεκπαίδευση τα σχολεία

Κλειστά θα είναι και όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων με τα μαθήματα να συνεχίσουν μέσω τηλεκπαίδευσης, μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί δεν θα χρειάζεται να μεταβούν στα σχολεία αλλά θα μπορούν να κάνουν την τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους. Η μοναδική εξαίρεση θα είναι τα νηπιαγωγεία, προδημοτικές και βρεφονηπιακοί σταθμοί τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Αθλητικές διοργανώσεις

Τα νέα μέτρα επηρεάζουν και τις αθλητικές διοργανώσεις καθώς πέραν τις Α' Κατηγορίας τα υπόλοιπα θα ανασταλούν. Τέλος συνεχίζεται η αναστολή για τις αθλητικές δραστηριότητες κάτω των 18 ετών.

 
16405