Τρία κτήρια οκτώ ορόφων και καταστήματα κυρίως με σκοπό την εξυπηρέτηση των προτεινόμενων εστιών

Ενώπιων των αρχών προς έγκριση βρίσκεται ένα το έργο που αφορά στην κατασκευή ιδιωτικής ανάπτυξης φοιτητικών εστιών και καταστημάτων στον Δήμο Έγκωμης, με κατεδάφιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της Michaels Automotive Ltd.

Πρόκειται για τρία κτήρια οκτώ ορόφων με πιλοτή, αλλά και καταστήματα κυρίως με σκοπό την εξυπηρέτηση των προτεινόμενων εστιών. Σύμφωνα με την έκθεση που κατατέθηκε στην Περιβαλλοντική Αρχή, το έργο αφορά την κατασκευή ιδιωτικής ανάπτυξης φοιτητικών εστιών και καταστημάτων, καθώς και κατεδάφιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων και θα χωροθετηθεί στο Δήμο Έγκωμης.

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Πρόκειται για 3 οικοδομές 8 ορόφων με πιλοτή αλλά και καταστήματα κυρίως με σκοπό την εξυπηρέτηση των προτεινόμενων εστιών. Συνολικά η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 450 διαμερίσματα και 15 καταστήματα. Οι έξι από τους οκτώ ορόφους κάθε κτηρίου θα περιλαμβάνουν 19 διαμερίσματα, ενώ οι άλλοι δύο θα αποτελούνται από 18 διαμερίσματα. 

Οι 6 από τους 8 ορόφους κάθε κτιρίου θα περιλαμβάνουν 19 διαμερίσματα, ενώ οι άλλοι 2 θα αποτελούνται από 18 διαμερίσματα. Αναλυτικά τα 408 διαμερίσματα θα έχουν συνολικό εμβαδόν 27,6 m2 , τα 18 διαμερίσματα θα έχουν εμβαδόν 30,6 m2 και τα υπόλοιπα 24 θα είναι συνολικού εμβαδού 43 m2. Επιπλέον σε κάθε κτίριο θα υπάρχουν χώροι υποδοχής/θυρωρεία, χώροι πλυντηρίων και χώροι παιγνιδιών. Συνολικά η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει, 450 διαμερίσματα, 15 καταστήματα με σκοπό την εξυπηρέτηση των φοιτητικών εστιών, 3 χώρους υποδοχής, 3 χώρους πλυντηρίων, 3 χώρους παιχνιδιών, 224 χώρους στάθμευσης και 226 χώρους στάθμευσης για μοτοποδήλατα. Ακόμη στην ανάπτυξη περιλαμβάνονται και 15 καταστήματα με συνολικό εμβαδόν 885,2 m2.


Στο σημείο όπου θα ανεγερθούν οι εστίες, λειτουργεί σήμερα εγκατάσταση εταιρείας αυτοκινήτων που περιλαμβάνει χώρους πωλήσεων και επιδιόρθωσης η οποία εγκατάσταση θα κατεδαφιστεί πριν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών. Πρόκειται για την εταιρεία Michaels Automotive, αντιπρόσωπο των οχημάτων Ford στην Κύπρο.

Πιο αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει: 

  • 450 διαμερίσματα 
  • 15 καταστήματα με σκοπό την εξυπηρέτηση των φοιτητικών εστιών 
  • 3 χώρους υποδοχής 
  • 3 χώρους πλυντηρίων 
  • 3 χώρους παιχνιδιών 
  • 224 χώρους στάθμευσης 
  • 226 χώρους στάθμευσης για μοτοποδήλατα
  • Κατεδάφιση των εγκαταστάσεων

Τα τεμάχια διαθέτουν πρόσβαση από τους κύριους δρόμους Βασιλίσσης Φρειδερίκης και Μιχαήλ Γιωργάλλα, οι οποίοι είναι κάθετοι στη Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση, στην Έγκωμη. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η πιο κοντινή οικιστική ζώνη, του Δήμου Αγίου Δομετίου, είναι σε απόσταση 300 μέτρα.
Δυτικά της προτεινόμενης ανάπτυξης βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. ενώ βορειοδυτικά βρίσκεται το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Σε απόσταση 130 μέτρων βρίσκεται ο ποταμός Κλήμος.

Ευαγόρας Προκοπίου
 
5907
Thumbnail

Το 64% των Κυπρίων και το 60% των Ευρωπαίων (+16 ποσοστιαίες μονάδες από το 2009) αισθάνονται ότι επωφελούνται προσωπικά από το διεθνές εμπόριο, σύμφωνα με ευρήματα ειδικού ευρωβαρόμετρου που δημοσίευσε σήμερα η Κομισιόν και το οποίο θα παρουσιάσει αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) που συνέρχεται σε σύνθεση Υπουργών Εμπορίου.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σύμφωνα με την έρευνα 75% των Κυπρίων και το  71% των Ευρωπαίων εκτιμά ότι η ΕΕ είναι πιο αποτελεσματική στην υπεράσπιση των εμπορικών συμφερόντων των χωρών τους από ό, τι οι ίδιες αυτές οι χώρες.

Επιπλέον το 69% των Κυπρίων και το 54% των Ευρωπαίων υποστηρίζουν ότι η κύρια προτεραιότητα της εμπορικής πολιτικής της ΕΕ πρέπει να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας στην ΕΕ.

Η προστασία των περιβαλλοντικών και υγειονομικών προτύπων της ΕΕ έχει επίσης καταστεί σημαντική για τους Ευρωπαίους, με το 50% να το θεωρεί προτεραιότητα (55% στην Κύπρο).

Μάλιστα το 70% των Κυπρίων και το 56% των Ευρωπαίων αναγνωρίζουν και  ταυτόχρονα ότι η εμπορική πολιτική της ΕΕ έχει ήδη λάβει υπόψη τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και ανθρώπινες επιπτώσεις εντός της ΕΕ και παγκοσμίως.

Ακολούθως, 79% των Κυπρίων και το 81% των Ευρωπαίων συμφωνούν ότι χρειαζόμαστε κανόνες διεθνούς εμπορίου, ενώ το 55% των Κυπρίων και το 60% των Ευρωπαίων λένε ότι εμπιστεύονται την ΕΕ να διεξάγει την εμπορική πολιτική της με ανοιχτό και διαφανή τρόπο.

Τέλος, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην ΕΕ και το 44% των Κυπρίων πιστεύουν ότι η ΕΕ πρέπει να αυξήσει τους εισαγωγικούς δασμούς στις χώρες εκτός ΕΕ ή στις επιχειρήσεις που δεν παίζουν με τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με προσωπικές συνεντεύξεις 27.438 στην ΕΕ και 503 στην Κύπρο από τις 09 ως τις  25 Μαΐου του 2019.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση θα χρησιμεύσουν επίσης ως σημαντική βάση για τον καθορισμό των στόχων και των πρακτικών εμπορικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.

ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίoυ

article 1