Στα σκαριά Σχέδιο στήριξης οδηγών ταξί, φωτογράφων και ξεναγών

Το Σχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ετοιμασίας του και θα κατατεθεί την άλλη βδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ


Την ετοιμασία ειδικού Σχεδίου για κάλυψη των οδηγών αστικών ταξί, των φωτογράφων και ξεναγών, αυτοτελώς εργαζομένων χωρίς υπαλλήλους, εξήγγειλε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε τοποθετήσεις της κατά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, ανέφερε πως «υπάρχει μία κατηγορία 815, περίπου, ατόμων αυτοτελώς εργαζομένων οδηγών αστικών ταξί που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ετοιμάζουμε ειδικό σχέδιο για να τους καλύψουμε».

>>> Διαβάστε ακόμη: Αρχίζει η πληρωμή επιδομάτων σε πολίτες που είναι σε 5 Σχέδια <<<

Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς των υπόλοιπων κατηγοριών ταξί διευκρίνισε πως, αυτοί καλύπτονται ήδη από το σχέδιο για επιχειρήσεις και οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Επιπρόσθετα η κα Αιμιλιανίδου ανέφερε πως το ειδικό σχέδιο θα καλύψει και αριθμό φωτογράφων και ξεναγών που αυτή την στιγμή δεν εργάζονται λόγω της εφαρμογής των Διαταγμάτων, σημειώνοντας ότι το Σχέδιο θα αφορά αυτοτελώς εργαζομένους που δεν εργοδοτούν άλλα πρόσωπα, δηλαδή που εργάζονται μόνοι τους. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, το Σχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ετοιμασίας του, ούτως ώστε να κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας και ακολούθως να εξαγγελθεί και να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους.
 

Μάριος Αδάμου
 
15390