Στεγαστικά: Εγκρίθηκαν οι πρώτες 37 αιτήσεις - Πόσα εκατομμύρια

Τεράστιο το ενδιαφέρον για τα νέα στεγαστικά Σχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών - Έρχεται επαναπροκήρυξή

Τα νέα στεγαστικά σχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών αγκαλιάστηκαν από την πρώτη στιγμή από τον κόσμο με ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ανθρώπους, όπως περιγράφεται σε ανακοίνωση του ΓΤΠ. 

>>> Αυτά είναι τα νέα Στεγαστικά Σχέδια του κράτους / ΠΟΣΑ - ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ <<<

Η κυβέρνηση κάνει πράξη την εξαγγελία της για ουσιαστική στήριξη της υπαίθρου δίνοντας έμπρακτα την δυνατότητα, κυρίως σε νέους ανθρώπους, σε νεαρά ζευγάρια, να επιστρέψουν στις κοινότητες τους ή να επιλέξουν τον τόπο στον οποίο θέλουν να αποκτήσουν τη μόνιμη ιδιόκτητη  κατοικία τους.

Μετά τις 231 αιτήσεις που εγκρίθηκαν, μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς κάτω από το προηγούμενο στεγαστικό σχέδιο, η συνολική χορηγία έφτασε τα €6,6 εκ. σε περίοδο υλοποίησης 18 μηνών.

>>> Διαβάστε εδώ ό,τι αφορά τα Στεγαστικά Σχέδια <<<

Από την 1η Μάρτη 2021 που τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα σχέδια της στεγαστικής πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, υπεβλήθηκαν- μέσα σε τρεις μόνο μήνες- 136  αιτήσεις, για ποσό €4,7 εκ., στη βάση και των αυξημένων ποσών ενίσχυσης.

Μέχρι χθες (27/5) εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν 37 αιτήσεις για τις οποίες η συνολική χορηγία έφτασε το €1,5 εκ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η αρμόδια υπηρεσία ανταποκρινόμενη στο τεράστιο ενδιαφέρον που καταγράφεται, εξετάζουν με ταχύρρυθμες διαδικασίες τις αιτήσεις.

>>> Οι 386 κοινότητες που θα πάρεις χρήματα αν χτίσεις σπίτι (ΛΙΣΤΑ) <<<

Σκοπός μας, η υλοποίηση του στόχου για αντιμετώπιση της αστυφιλίας και αναζωογόνηση της υπαίθρου μας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα με την προώθηση και την εξέταση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου μέσα από τις παρουσιάσεις του σχεδίου που έγιναν σε όλες τις επαρχίες, καταγράφει εισηγήσεις και παρατηρήσεις, με σκοπό τα σχέδια να εμφανιστούν ακόμη πιο βελτιωμένα με την επαναπροκήρυξή τους στις αρχές του νέου χρόνου.

Στόχος να κερδίσουμε το στοίχημα ώστε σύντομα οι ορεινές, ακριτικές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας, αλλά και όλη η ύπαιθρός μας, να καταστούν ανταγωνιστικές με όλες τις υπόλοιπες περιοχές, καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

 
21619