Η 58η Γιορτή του Κρασιού θα ανοίξει τις πύλες της στις 30 Αυγούστου

Με τη συνοδεία της χορωδίας «Αρίονες» τοποθετήθηκε στις 10:30 το πρωί, στο Δημόσιο Κήπο στη Λεμεσό, ο παραδοσιακός Βρακάς της Γιορτής του Κρασιού, προαναγγέλλοντας την έναρξη της μεγάλης γιορτής.

Η 58η Γιορτή του Κρασιού θα ανοίξει τις πύλες της στις 30 Αυγούστου και για δέκα μέρες δεκάδες εκθέτες τοπικών κρασιών, φαγητό, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν κάθε βράδυ τη γιορτή, προσφέροντας στο κοινό χαρά και διασκέδαση.  Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η γιορτή παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Σύκας, κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών του στην έναρξη της γιορτής και να απολαύσει ένα δεκαήμερο αγάπης και διασκέδασης, αλλά και επιμόρφωσης για τις καταβολές του κρασιού που «είναι μέρος του θεματικού μας πολιτισμού, μέρος της ιστορίας και της οικονομίας μας». Όπως είπε «η γιορτή του κρασιού είναι ένας συμβολισμός, μια ιστορία που κρατεί χιλιάδες χρόνια αποτιμά την προσπάθεια του Κύπριου αγρότη, της κοινωνίας μας που ήταν μεταλαμπαδευτές της μάνας γης του οίνου».

Από πλευράς της, η πολιτιστική λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου, ανέφερε ότι η φετινή Γιορτή του Κρασιού περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες, εκ των οποίων η μετατροπή του κηποθεάτρου σε θερινό σινεμά.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

«Φέτος να έχουμε μια τελετή διαφορετική, η ιστορία συνεχίζεται φέτος, άρα για τον κόσμο υπάρχει μια έκπληξη και στα εγκαίνια. Να αναφέρουμε ότι φέτος το κηποθέατρο για δύο βραδιές μετατρέπεται σε θερινό σινεμά. Ο Δήμος Λεμεσού τιμά τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με τις ταινίες  Ο Μεθύστακας που έχει και το ομώνυμο τραγούδι και Το  Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο.  Οι υπόλοιπες βραδιές είναι γεμάτες από σάτιρα, θεατρικές επιθεωρήσεις που τις ζητά ο κόσμος. Κάτι καινούργιο φέτος είναι ότι το πατητήρι μεταφέρεται σε άλλο χώρο και εκεί ο χώρος αξιοποιείται για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνιάδου.

Η φετινή γιορτή του Κρασιού είναι αφιερωμένη στη μνήμη του δημοσιογράφου και καλλιτέχνη Γιώργου Μαυρογένη, εις ένδειξη εκτίμησης για την πολιτιστική, αλλά και ανθρώπινη προσφορά του.

ΚΥΠΕ

 
6764
Thumbnail

Η όποια επιτυχία ή αποτυχία του σχεδίου Εστία θα διαφανεί ξεκάθαρα με το πέρας της εξέτασης των αιτήσεων και λογικά εκ του αποτελέσματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας (Σ.Π.Π.Κ).

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως είναι γνωστό, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις 31 Δεκεμβρίου 2019 έχει εκπνεύσει η ημερομηνία αποδοχής αιτήσεων για το σχέδιο Εστία με παράλληλη παράταση για τους αιτητές που δεν έχουν παραδώσει πλήρως συμπληρωμένες τις αιτήσεις τους, να μπορούν να το πράξουν μέχρι και την 31ην Μαρτίου 2020.

«Πολλοί ήταν και είναι αυτοί που κατά καιρούς μιλάνε για αποτυχία ή επιτυχία του σχεδίου Εστία. Κρίνουμε, ότι η όποια επιτυχία ή αποτυχία θα διαφανεί ξεκάθαρα με το πέρας της εξέτασης των αιτήσεων και λογικά εκ του αποτελέσματος. Ένα σχέδιο το οποίο στόχο έχει να διαφυλάξει το ιερό δικαίωμα της διατήρησης της πρώτης κατοικίας, θα είναι επιτυχές μόνον αν εκπληρώσει το στόχο αυτό», προστίθεται.

Ως εκ τούτου, αναφέρει ο Σύνδεσμος, «συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για επίτευξη του προαναφερθέν σκοπού, θα έχουμε από κοινού με το ΣΥΠΡΟΔΑΤ συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών στις 24 Ιανουαρίου 2020, ενώ από τις 29 Ιανουαρίου 2020 ξεκινάμε ένα νέο κύκλο επαφών με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ανοικτό θέμα συζήτησης για μας θα είναι πρωτίστως τα πιθανά σενάρια για όσους αιτητές κριθούν ως μη βιώσιμοι όπως και για τους αιτητές που ήταν κάτω από καθεστώς αναδιάρθρωσης κατά τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017». 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Εκτιμούμε ότι αποτελεί υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε ονομαστικά αυτούς που με τις εποικοδομητικές τους ενέργειες βοήθησαν την προσπάθεια μας για έγκαιρη, έγκυρη και ειδικά ανεξάρτητη ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων του σχεδίου Εστία όπως και αυτούς που με τις ενέργειες τους διευκόλυναν τους δικαιούχους να προχωρήσουν με την κατάθεση της αίτησης τους», σημειώνει. 

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τον Υπουργό Οικονομικών  Κωνσταντίνο Πετρίδη και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Παντελή, τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελο Βότση και  τον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια του ΣΥΠΡΟΔΑΤ,  Κώστα Μελά και  Τζένη Παπαχαραλάμπους αντίστοιχα.

«Σίγουρα δεν επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, αλλά αντιθέτως να κακίσουμε όσους με τις ενέργειες τους, είτε λόγω αγνοίας είτε λόγω σκοπιμοτήτων, χρησιμοποιώντας τη γνωστή  μεθοδολογία της κινδυνολογίας και του λαϊκισμού προσπάθησαν μέσω παραπληροφόρησης να δαιμονοποιήσουν το σχέδιο Εστία, με αποτέλεσμα μερίδα δικαιούχων να μην προχωρήσουν με την κατάθεση της αίτησης τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

ad2mobile

«Το ξεκάθαρο μήνυμα που επιθυμούμε να δώσουμε στα άτομα αυτά είναι ότι το δικαίωμα διαφύλαξης της πρώτης κατοικίας είναι πολύ πιο ιερό από τα όποια προσωπικά ή πολιτικά οφέλη. Αν μη τι άλλον, κριτική έχουμε και εμείς ασκήσει κατά την περίοδο προετοιμασίας του σχεδίου εστία για τις όποιες αδυναμίες είχε, με την επουσιώδη και ιδιάζουσα διαφορά όμως, ότι αντί να προσπαθήσουμε να εκμηδενίσουμε το σχέδιο δουλέψαμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα προς την κατεύθυνση της διόρθωσης των αδυναμιών αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

article 1