Στην αντεπίθεση ο ΠτΔ για διορισμό Προέδρου ΠΙΣ στο ΔΣ ΟΑΥ

Τι απαντά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τις αντιδράσεις για τον διορισμό Π. Αγαθαγγέλου στο ΔΣ ΟΑΥ

Αναφορικά με τις αντιδράσεις  που καταγράφηκαν σαν αποτέλεσμα του διορισμού του Προέδρου του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προχώρησε σε δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσω 5 σημείων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον διορισμό του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο διορισμός του έγινε όχι στη βάση των απόψεων που εξέφρασε στο παρελθόν, αλλά υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που εκπροσωπεί και το 95% του συνόλου των Ιδιωτών γιατρών που είναι ενταγμένοι στο ΓΕΣΥ, και ως εκπροσώπου της ΟΕΒ.

>>Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Διόρισε στο ΔΣ του OAY τον Πρόεδρο του ΠΙΣ<<

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή ανακοίνωση του ΠτΔ:

«Αναφορικά με τις αντιδράσεις  που καταγράφηκαν σαν αποτέλεσμα του διορισμού του Προέδρου του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:
 
(α)     Με θλίβει γιατί κάποιοι εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του ΓΕΣΥ αγνοώντας ότι ήταν η δική μου αποφασιστικότητα και βούληση που οδήγησε, ύστερα από δεκαετίες, στην ιστορική εισαγωγή του νέου συστήματος Υγείας.
 
(β)     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. αποτελείται από 13 μέλη και είναι το ελάχιστον ατυχές, κάποιοι να ισχυρίζονται ότι ο διορισμός ενός μέλους, που εξέφρασε στο παρελθόν αντίθετες απόψεις, θα οδηγήσει δήθεν το ΓΕΣΥ σε κατάρρευση ή θα αλλοιώσει τη δομή και τη φιλοσοφία του.

>>Διαβάστε επίσης:ΟΕΒ: Χαιρετίζει τον διορισμό του Δρ. Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ<<
 
Δεν ανέμενα τέτοια υποτιμητική αναφορά για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Υ.
 
(γ)     Ο διορισμός του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου έγινε όχι στη βάση των απόψεων που εξέφρασε στο παρελθόν, αλλά υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που εκπροσωπεί και το 95% του συνόλου των Ιδιωτών γιατρών που είναι ενταγμένοι στο ΓΕΣΥ, και ως εκπροσώπου της ΟΕΒ.
 
(δ)     Το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο του Ο.Α.Υ., σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου από την έναρξη ισχύος του ΓΕΣΥ, χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ.
 
(ε)     Θέλω να επαναλάβω με τον πλέον αυστηρό τρόπο, πως δεν θα ανεχθώ από τον οποιονδήποτε έστω και να αποπειραθεί να αλλοιώσει τη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ, ούτε βεβαίως να αμφισβητεί τις προθέσεις μου.
 
Ο λαϊκισμός δεν είναι ό,τι απαιτείται για να διορθωθούν αδυναμίες που παρουσιάζονται σε μια πρωτόγνωρη μεταρρύθμιση που ευρίσκεται υπό υλοποίηση».