Στην Κύπρο... Κέρδισε €200.000 στο λαχείο αλλά δεν τα ζήτησε ποτέ

Που πήγαν οι 200.000 ευρώ που δεν ζήτησε ποτέ ο μεγάλος τυχερός

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Πολλοί ονειρεύονται να κερδίσουν το λαχείο και να μην έχουν άλλα χρέη, να κάνουν διακοπές και να μπορούν να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν και επιλέγουν να δοκιμάζουν την τύχη τους στα ξυστά λαχεία ή στα λαχεία κληρώσεων.

Αυτό που δεν συμβαίνει συχνά, είναι να κερδίζει κάποιος πράγματι το λαχείο αλλά να μην ζητήσει τα χρήματα.

«Το μέγιστο ποσό που δεν ζητήθηκε ποτέ ήταν το βραβείο των 200.000 ευρώ το 2012 και αφορούσε την Πασχαλινή Κλήρωση», ανέφερε ο κ. Στράτης Ματθαίου, Πρώτος Λογιστής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μιλώντας στην Brief, σχετικά με την πορεία του κρατικού λαχείου στην Κύπρο.

>>>Διαβάστε ακόμη: Κρατικό Λαχείο: Στον «πάγο» το ν/σ που θα φέρει τα διπλάσια κέρδη<<<

Συγκεκριμένα στην Κύπρο, το 2012, στην Πασχαλινή κλήρωση, ο κάτοχος του λαχείου κλήρωσης που κέρδισε 200 000 ευρώ, δεν τα ζήτησε ποτέ με αποτέλεσμα τα χρήματα να πάνε στο Πάγιο Ταμείο της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ματθαίου, ότι κάποιοι από τους λόγους που τα λαχεία δεν εξαργυρώνονται είναι είτε επειδή οι κάτοχοί τους τα χάνουν, είτε επειδή τα ξεχνούν σε «κάποιο συρτάρι» είτε επειδή δεν τα ελέγχουν καν. 

Που πάνε τα «αζήτητα»
Τα χρηματικά βραβεία που μένουν στα «αζήτητα» και κανείς δεν πάει να τα εισπράξει, πηγαίνουν στο πάγιο ταμείο της Κυπριακής Δημοκρατίας και από εκεί και πέρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα, για κοινωνικούς σκοπούς κ.ο.κ, σημείωσε.

Ξένια Προδρόμου
 
24974