Στην Κύπρο πρώτη φορά το ΔΣ της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών

Τα θέματα που συζητήθηκαν

Η Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Community Shipowners’ Associations - ECSA), η οποία εκπροσωπεί εθνικούς συνδέσμους πλοιοκτητών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσε για τρίτη φορά στην Κύπρο, μετά από σχετική πρόσκληση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, Συνάντηση του Διοικητικού της Συμβουλίου, στις 7 Οκτωβρίου 2022, στη Λεμεσό.    

Διαβάστε επίσης:

1

Η συνάντηση της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο μέρες πριν από την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου “Ναυτιλιακή Κύπρος 2022”, προσέλκυσε υψηλόβαθμα στελέχη εθνικών οργανισμών πλοιοκτητών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Κύπρο έχοντας και την Προεδρία της Ενώσεως ο Κύπριος Τέως Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Φίλιππος Φιλής. Εκπροσωπώντας την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Θέμης Παπαδόπουλος και Γενικός Διευθυντής κ. Θωμάς Καζάκος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θαλάσσιων Κρατικών Ενισχύσεων της ECSA και ο κ. Νικόλαος Χατζηιωάννου εκ μέρους της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα όπως οι συνεχείς προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας για την ολοκληρωτική μείωση της εκπομπής αερίων από πλοία μέσω μιας στοχευμένης ολοκληρωμένης στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή. Επιπρόσθετα, καθορίστηκε γενική στρατηγική για τον Οργανισμό με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και εκπροσώπησης των Ευρωπαίων πλοιοκτητών σε φορείς χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα θέματα που αφορούν τη Ναυτιλία. 
 

ΚΥΠΕ

 
24350