Στιούαρτ: Κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι βοηθητικός στο Κυπριακό

«Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαι βοηθητικός στο Κυπριακό» διαβεβαιώνει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος

Θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να είναι βοηθητικός στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κατά πόσον είναι αισιόδοξος ή όχι.
 
Ο κ. Στιούαρτ είχε σήμερα την πρώτη του συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Στιούαρτ εξέφρασε αρχικά τη χαρά του που βρίσκεται εδώ στην Κύπρο. «Μόλις είχα μια συνάντηση με τον εξοχότατο κ. Αναστασιάδη που με καλωσόρισε στην Κύπρο. Είμαι πολύ ευγνώμων για το θερμό καλωσόρισμα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά και με τις δύο πλευρές και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τη διαδικασία και να εργαστώ εποικοδομητικά με τους εταίρους σε όλο το νησί», είπε.
 
Ο κ. Στιούαρτ είπε ότι αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον κ. Τατάρ και την επόμενη εβδομάδα θα διοργανώσει μια ανεπίσημη δεξίωση, «η οποία ελπίζω», όπως είπε, «ότι θα είναι άλλη μια ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα με τους ηγέτες, να τους επιτρέψουμε ακόμη να έχουν λίγο χρόνο μεταξύ τους και ελπίζω να έχουμε μια καλή αρχή. Όπως είπα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».
 
Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για τη διαδικασία στο Κυπριακό, είπε ότι είναι λίγο νωρίς για να έχει άποψη για το αν μπορεί να είναι αισιόδοξος ή όχι. «Ακόμα μαθαίνω. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσω τη διαδικασία και για να διαδραματίσει ο ΟΗΕ έναν εποικοδομητικό ρόλο», κατέληξε.
 
ΚΥΠΕ