Στο ΓεΣΥ και η «Ευαγγελίστρια» - Κανένα deal με άλλη κλινική

Τα δεδομένα με το Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια - Καμία συμφωνία με άλλη κλινική

Του Σωτήρη Νικηφόρου

Στο ΓεΣΥ εντάχθηκε από την περασμένη Δευτέρα και η κλινική Ευαγγελίστρια στην Λευκωσία. 

Παρά τα διάφορα δημοσιεύματα για συμφωνία με άλλο νοσηλευτήριο, η κ. Ανδρούλα Κωνσταντινίδου, Διοικητική Διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου Ευαγγελίστρια, δηλώνει κατηγορηματικά στην Brief ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία ούτε με το Αρεταίειο, ούτε με κανένα άλλο νοσηλευτήριο. 

Όπως τόνισε η κλινική συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της ενταγμένη πλέον στο ΓεΣΥ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά γίνονται διάφορες διαβουλεύσεις για συνεργασία αλλά δεν υπάρχει καμία συμφωνία:

 Διερευνώνται διάφορες πιθανότητες συνεργασίας - Καμία συμφωνία

‘’Μέσα στα νέα πλαίσια των νέο κλίμα που υπάρχει στον τομέα της υγεία μετά την εφαρμογή και της Β’ φάσης του ΓεΣΥ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα όπως είναι φυσικό και εμείς εξετάζουμε διάφορες προοπτικές συνεργασίας, όχι μόνο με το Αρεταίειο αλλά και διάφορα άλλα σχήματα συνεργασίας. Ακούστηκε μόνο το Αρεταίειο αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει τίποτα σε τελική μορφή παρά μόνο διερευνητικές επαφές όπως γίνονται και με άλλους. Διερευνώνται διάφορες πιθανότητες συνεργασίας’’.

‘’Δεν υπάρχει καμία συμφωνία σας διαβεβαιώνω ως διεύθυνση και ιδιοκτήτρια του Ιατρικού Κέντρου Ευαγγελίστρια. Αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχει κινητικότητα λόγω ΓεΣΥ, αρκετοί γιατροί ψάχνουν νοσηλευτήρια για να εξυπηρετηθούν. Συζητούμε όπως και άλλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια διαφόρων ειδών συνεργασίες. Δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις’’. 

Προχωρά κανονικά ενταγμένη πλέον στο ΓεΣΥ με όλους τους γιατρούς της

‘’Έχουμε ενταχθεί από την Δευτέρα στο ΓεΣΥ ως Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια για παροχή Ενδονοσοκομειακή φροντίδα με όλους τους γιατρούς της. Και αυτό θα ισχύσει μέχρι να υπάρξει, αν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη. Στο νέο κλίμα που έχει δημιουργηθεί δεν πρέπει να στοχοποιείται η κλινική μας''. 

Σωτήρης Νικηφόρου
 
9595
Thumbnail

Ικανοποιημένη η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πρόστιμο ύψους  650,000 ευρώ στην γερμανική τράπεζα Commerzbank, σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα.

ad1mobile

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Δικαίωση με καθυστέρηση 7 χρόνων! Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πρόστιμο ύψους 650,000 Ευρώ ήταν δικαίωση των εντατικών προσπαθειών που κάναμε για συγκέντρωση των στοιχείων που θα αποδείκνυαν ένα τόσο πολύπλοκο ζήτημα.
 
Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που ενημερώθηκα από την πρόεδρο της Ε. Κεφαλαιαγοράς κ. Δήμητρα Καλογήρου, ότι η έρευνα για την γερμανική τράπεζα Commerzbank σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα έχει ολοκληρωθεί .
 
Τον Δεκέμβρη του 2013 παρέδωσα  πλήρη στοιχεία στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και στην Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, συμπεριλαμβανομένης και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με συνομιλίες που επιβεβαίωναν αθέμιτες πρακτικές. Η συγκεκριμένη υπόθεση σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, είναι η μεγαλύτερη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών από όσες έχει εξετάσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Συγκεκριμένα, το 2013 είχαμε αποστείλει επιστολή στην πρόεδρο της BaFIN- της εποπτικής αρχής τραπεζών και χρηματοοικονομικών οργανισμών της Γερμανίας και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, με ολοκληρωμένο φάκελο από στοιχεία, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα της γερμανικής τράπεζας που χρησιμοποιούνταν από την τότε ισχυρή διοίκηση της Μαρφίν - Λαϊκής Τράπεζας, για έμμεση αγορά μετοχών της ίδιας της Μαρφίν - Λαϊκής Τράπεζας, καθώς και μετοχών εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group, όπως το «Υγεία» και η «Delta Singular», αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
 
Στην επιστολή μας προς την πρόεδρο της BaFIN,  καθώς και προς την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ζητούσαμε όπως εξεταστούν οι ενέργειες της γερμανικής τράπεζας, αφού θεωρούμε ότι η τράπεζα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει, για τη χρήση των δομημένων ομολόγων για αγορές μετοχών της Μαρφίν - Λαϊκής από την ίδια την Μαρφίν - Λαϊκή. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούσαμε ότι η γερμανική τράπεζα όφειλε να εξετάσει την εμπορική λογική της Μαρφίν - Λαϊκής να χρησιμοποιεί την γερμανική τράπεζα, για αγορές των ίδιων των μετοχών της Μαρφίν - Λαϊκής, μέσω δομημένων ομολόγων.
 
Ζητήσαμε επίσης την εξέταση όλων των θεμάτων που άπτονται παραβίασης και παράκαμψης χρηματιστηριακών τραπεζικών οργανισμών
, με σκοπό την τιμωρία των όσων ενέχονται στα, όπως όλα δείχνουν, τοξικά δομημένα ομόλογα που χρησιμοποιούσε η τότε διοίκηση της Μαρφίν - Λαϊκής . Τα ίδια στοιχεία δώσαμε  και στον Γενικό Εισαγγελέα για διερεύνηση πιθανών ποινικών αδικημάτων. Το ογκωδέστατο πόρισμα εστάλη και στην Νομική Υπηρεσία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφού όντως υπήρχε και ποινική διάσταση στο θέμα όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια και από την Ν.Υ.
 
Εισήγηση για αστικές αγωγές εναντίον της Commerzbank
Θέση μας είναι ότι μετά την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Αρχή Εξυγίανσης οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο αστικών αγωγών εναντίον της Commerzbank προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια που διοχετεύονταν σε αυτά τα δομημένα ομόλογα με στόχο τη χειραγώγηση των μετοχών θα επιστραφούν και θα δοθούν στους κουρεμένους καταθέτες.

article 1