Στο ΚΕΒΕ το απόγευμα η Ζέτα για τον κατώτατο μισθό

Ζήτησε ενημέρωση το ΚΕΒΕ – Θέλει να δει την μελέτη για τον κατώτατο μισθό

Συνάντηση με το ΚΕΒΕ θα έχει το απόγευμα σήμερα (19/10) η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ΓΓ του ΚΕΒΕ,  Μάριος Τσιακκής μιλώντας στην εκπομπή Business Hour by Brief

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιακκής ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις για τον κατώτατο μισθό σημείωσε πως το ΚΕΒΕ δεν έχει ακόμη πάρει την μελέτη που αφορά την θέσπιση κατώτατου μισθού, σημειώνοντας πως η διαχρονική θέση του ΚΕΒΕ είναι ότι είναι ανοιχτοί στην εφαρμογή του κατώτατου μισθού αλλά στη βάση μελετών και αν υπάρχουν επαγγέλματα που δεν αμείβονται όσο έπρεπε τότε θα μπορούσαν να προστεθούν στη νομοθεσία κάτω από τα 9 επαγγέλματα για τα οποία ήδη έχει θεσπιστεί κατώτατος μισθός. 

Το ΚΕΒΕ, σύμφωνα με τον κ. Τσιακκή αναμένει να πάρει αυτή τη μελέτη για να μπει στη συζήτηση, σημειώνοντας πως το απόγευμα σήμερα θα έχουν συνάντηση στο ΚΕΒΕ με την Υπουργό Εργασίας σχετικά με το ζήτημα, ζητώντας παράλληλα να τύχουν ενημέρωσης για το τι αναφέρει αυτή η μελέτη με αριθμούς ώστε αν χρειαστεί το ΚΕΒΕ να αναπροσαρμόσει τη θέση του για τον κατώτατο μισθό.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τσιακκή στο Business Hour by Brief: