Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ο νούμερο 30 πλουσιότερος στον κόσμο

Ο Changpeng Zhao είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Ο υπ’ αριθμό 30 πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θα φιλοξενηθεί σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για μία αποκλειστική συνέντευξη στον Ανώτερο Εκτελεστικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου, κ. Αντώνη Πολεμίτη
 

Ο κ. Zhao, γνωστός και ως CZ, ο υπ’ αριθμό 30 πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα συζητήσει με τον κ. Πολεμίτη το μέλλον των κρυπτονομισμάτων και τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα. Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

 Σχετικά με τον Changpeng Zhao
 Ο Changpeng Zhao, κοινώς "CZ", είναι Κινεζο-καναδός επιχειρηματίας γνωστός ως ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκου συναλλαγών από τον Ιούλιο του 2022.

>>>>Διαβάστε επίσης: Η Οικονομία σήμερα - Παρέμβαση Λ. Παπαλαμπριανού (βίντεο)<<<<

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Zhao κατατάχθηκε στην 30η θέση πλουσιότερος στον κόσμο με καθαρή περιουσία που εκτιμάται στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2022.
 Μετά την έναρξη του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων τον Ιούλιο του 2017, η Binance κατάφερε να συγκεντρώσει 15 εκατομμύρια δολάρια ενώ σε λιγότερο από οκτώ μήνες, ο Zhao μεγάλωσε την Binance κατατάσσοντας την ως το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκου συναλλαγών. Ο Zhao κυκλοφόρησε επίσης το κρυπτονόμισμα της Binance, το ΒΝΒ, το 2017, το οποίο παρέχει στους ιδιοκτήτες του διάφορα πλεονεκτήματα, όπως εκπτώσεις στις προμήθειες συναλλαγών στην πλατφόρμα, πέραν των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του. Τον Απρίλιο του 2019, η Binance κυκλοφόρησε το Binance Smart Chain, το οποίο διαθέτει λειτουργία έξυπνων συμβολαίων και είναι ανταγωνιστής του Ethereum. Τον Φεβρουάριο του 2018, το Forbes τον κατέταξε τρίτο στη λίστα με τους «Πλουσιότερους ανθρώπους στα κρυπτονομίσματα», με εκτιμώμενη καθαρή αξία 1,1-2 δισεκατομμύρια δολάρια, τότε.

 
24344