Σύκας:Έχουν παρθεί μέτρα προς σωστή κατεύθυνση επιδότησης δανείου

Μέσα από την ελεύθερη αγορά & ελεύθερη οικονομία, ο καθορισμός τιμών άπτεται της προσφοράς & ζήτησης,αναφέρει ο κ. Σύκας

Μετά την συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών όσον αφορά στο ενοίκιο και τις τιμές των ενοικίων, όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκου Σύκα αντιλαμβάνονται ότι έχουν παρθεί μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά και την επιδότηση του δανείου και πολεοδομικά κίνητρα και διαμέσου του ΚΟΑΓ.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όπως αναφέρει ο κ. Σύκα, μέσα από την ελεύθερη αγορά και την ελεύθερη οικονομία, ο καθορισμός των τιμών άπτεται της προσφοράς και της ζήτησης και διαφάνηκε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα να γίνουν, έχουν γίνει αρκετά, αλλά θα πρέπει επιτέλους δομημένα, θεσμοθετημένα, αλλά και με καλυτέρευση των υφιστάμενων δομών και των υφιστάμενων σχεδίων, να μπορέσουν σ’ ένα μεσοπρόθεσμο στάδιο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, να διασφαλιστεί η ομοιογένεια και το προσιτό ενοίκιο, με βάση και τις δοσμένες οικονομικές συνθήκες, με βάση και το οικονομικό βαλάντιο του καθενός και της κάθε οικογένειας. 

>>Διαβάστε επίσης: Κυναιγείρου: Από €500-€1800 οι τιμές για ενοικίαση ακινήτου<<

Επίσης, όπως αναφέρει στην γραπτή του ανακοίνωση θα πρέπει να δοθούν μόνιμα κίνητρα πολεοδομικά και άλλα, για να μπορέσει να αντιμετωπιστή η πραγματικά δύσκολη περίοδο που περνούμε.

>>Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση να καταθέσει ευέλικτες προτάσεις για στεγαστικό<<

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του κ. Σύκα:

«Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών ένα πολύ ακανθώδες και σοβαρό θέμα που δυστυχώς ταλανίζει χιλιάδες κόσμου και αυτό αναφέρεται γενικότερα στο ενοίκιο και τις τιμές των ενοικίων. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι έχουν παρθεί μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά και την επιδότηση του δανείου και πολεοδομικά κίνητρα και διαμέσου του ΚΟΑΓ, ώστε μέσα από την ελεύθερη αγορά και την ελεύθερη οικονομία, γιατί ο καθορισμός των τιμών άπτεται της προσφοράς και της ζήτησης, διαφάνηκε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα να γίνουν, έχουν γίνει αρκετά, αλλά θα πρέπει επιτέλους δομημένα, θεσμοθετημένα, αλλά και με καλυτέρευση των υφιστάμενων δομών και των υφιστάμενων σχεδίων, να μπορέσουμε σ’ ένα μεσοπρόθεσμο στάδιο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, να διασφαλιστεί η ομοιογένεια και το προσιτό ενοίκιο, με βάση και τις δοσμένες οικονομικές συνθήκες, με βάση και το οικονομικό βαλάντιο του καθενός και της κάθε οικογένειας. 

>>Διαβάστε επίσης: Σχέδιο Εστία: 1.174 οι επιλέξιμοι μη βιώσιμοι δανειολήπτες<<

Επίσης θα πρέπει να δοθούν μόνιμα κίνητρα πολεοδομικά και άλλα, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματικά δύσκολη περίοδο που περνούμε και εύχομαι μελλοντικά να αλλάξουν τα πράγματα όσον αφορά στα ενοίκια.

>>Διαβάστε επίσης: Έκρηξη τιμών Παγκύπρια: Σκέψεις βουλευτών για πλαφόν στα ενοίκια<<

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός και ο υποψήφιος μας, πολύ σύντομα θα καταθέσουμε μια ενιαία στεγαστική πολιτική που θα άπτεται και των κινήτρων και των επιχορηγήσεων, αλλά και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, βασιζόμενοι σε αυτό που λέμε, την ικανοποίηση ειδικότερα αυτών που έχουν ανάγκη, των μεσαίων και οικονομικά αδύνατων στρωμάτων».
 

 
23469