Συλικιώτης: Επιτακτική ανάγκη για στήριξη εργαζομένων  

«Αυτή η πρωτόγνωρη αβεβαιότητα υπονομεύει την προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας»

Σε σημερινή (14/6) δήλωση του το μέλο του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, κ. Νεοκλής Συλικιώτης, σχετικά για τη στήριξη των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων ανέφερε πως, η κυβέρνηση όφειλε να είχε έτοιμο το δεύτερο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων το οποίο να έμπαινε άμεσα σε εφαρμογή, χωρίς να υπάρξουν κενά, καθυστερήσεις και αβεβαιότητα ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως, το γεγονός ότι έληξε το πρώτο πακέτο στήριξης, όμως η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταλήξει σε αποφάσεις για το δεύτερο πακέτο, προκαλεί τεράστια ανησυχία στους εργαζόμενους, τους αυτοτελώς εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Νεοκλή Συλικιώτη:
 
Η κυβέρνηση όφειλε να είχε έτοιμο το δεύτερο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων το οποίο να έμπαινε άμεσα σε εφαρμογή, χωρίς να υπάρξουν κενά, καθυστερήσεις και αβεβαιότητα. Το γεγονός ότι έληξε το πρώτο πακέτο στήριξης, όμως η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταλήξει σε αποφάσεις για το δεύτερο πακέτο, προκαλεί τεράστια ανησυχία στους εργαζόμενους, τους αυτοτελώς εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτή η πρωτόγνωρη αβεβαιότητα υπονομεύει την προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.
 
>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Μια αβεβαιότητα που επιτείνεται δεδομένου ότι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, κινδυνεύουν σήμερα με κλείσιμο αφού η στήριξη της κυβέρνησης ήταν ανεπαρκής, παρά την πρόταση του ΑΚΕΛ για ουσιαστική αύξησή της. Το ΑΚΕΛ απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση προς την κυβέρνηση να στηρίξει απευθείας και πιο ουσιαστικά τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζόμενους, γιατί αυτοί αποτελούν την ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας.
 
Ταυτόχρονα, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να συνειδητοποιήσει τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους 15 χιλιάδες εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. Η πλειοψηφία των ξενοδόχων παραβίασε τη συμφωνία για την προσωρινή αναστολή εργασιών με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να θεωρούνται άνεργοι και να μην δικαιούνται να ενταχθούν στα σχέδια επιδότησης του μισθού τους. Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται σε δραματική κατάσταση αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Πρόκειται για μια κατάσταση που, αν δεν υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνησης, θα συνεχίσει να οδηγεί στην απόγνωση τους εργαζόμενους του κλάδου.

 
20997
Thumbnail