ΣΥΜΕΑ:Τάσσεται κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές τάσσεται εκ νέου ο ΣΥΜΕΑ

Ο ΣΥ.Μ.Ε.Α. (Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων) τάσσεται για ακόμα μια φορά κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική έχει διαλύσει τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 
 
Μπορεί με τη λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων, που ανήκουν σε ξένα κυρίως συμφέροντα, να εργοδοτείται ένας αριθμός εργαζομένων των 600 - 700 ευρώ μηνιαίως περίπου, αλλά ταυτόχρονα έχει τραγικές συνέπειες στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που χάνουν πωλήσεις και εξαναγκάζονται σε κλείσιμο, αναφέρει ο ΣΥΜΕΑ σε σημερινή του ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με τον ΣΥΜΕΑ, μια οικογενειακή επιχείρηση που εργοδοτεί 3-4 άτομα, συνήθως της ίδιας οικογένειας, αδυνατεί να εργάζεται και τις Κυριακές, καθώς αποτελεί την μοναδική ημέρα για ξεκούραση.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Με αυτά τα δεδομένα, ο απολογισμός είναι αρνητικός για την οικονομία μας στο σύνολο της καθώς οι μικρές επιχειρήσεις/καταστήματα, αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των αλυσίδων των μεγάλων καταστημάτων», προσθέτει.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Σημειώνει τέλος πως «όσοι υποστηρίζουν ότι με ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές εξυπηρετούνται καλύτερα οι καταναλωτές απλά παραπλανώνται και γίνονται ηθελημένα ή άθελα τους όργανα των μεγαλοκαρχαριών που οδηγούν την Κύπρο μας στην οικονομική εξαθλίωση».
 
(ΚΥΠΕ)

 
10450
Thumbnail