Συμφωνία με Βρετανία στο μοντέλο Ισραήλ, θέλει ο ΠΑΣΥΞΕ

Το ενδιαφέρον των Άγγλων για ηλιόλουστα μέρη όπως η Κύπρος και η πρόταση ΠΑΣΥΞΕ για διακρατική συμφωνία

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Τη Δευτέρα (22/2) ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για το Ηνωμένο Βασίλειο που θα ολοκληρωθεί σε 4 βήματα, με ενδεχόμενη επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών στις 17 Μαΐου. Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης ήταν η «απογείωση» των κρατήσεων αεροπορικών εισητηρίων, με τους Βρετανούς να ψάχνουν ηλιόλουστους προορισμούς, με την Κύπρο να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.

Η Βrief επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη ο οποίος σχολιάζοντας το θέμα, σημείωσε πως σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον από Βρετανούς ταξιδιώτες και αυτό φαίνεται από τις πρόσφατες μελέτες που βρίσκουν την Κύπρο στις προτιμήσεις τους. Ωστόσο, για να φανεί κατά πόσον αυτές οι κρατήσεις είναι πραγματικές, όπως είπε, θα χρειαστεί να περάσουν ακόμη κάποιοι μήνες.

Προτείνουν διακρατική συμφωνία με Βρετανία

Μάλιστα αυτό που προτείνει ο ΠΑΣΥΞΕ είναι να συναφθεί μια διακρατική συμφωνία με τη Βρετανία στα πλαίσια αυτής που έγινε με το Ισραήλ, επεσήμανε. «Αυτό θα βοηθούσε τα μέγιστα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Ρουσουνίδης.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Απριλίου 2021, Ισραηλινοί πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων δεν θα χρειάζεται να προβούν σε τεστ για να ταξιδεύσουν στην Κύπρο ούτε να τεθούν σε αυτοπεριορισμό με την άφιξη τους, σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία.

Αναφορικά με το πότε θα δούμε ταξιδιώτες από την αγορά της Βρετανίας ο κ. Ρουσουνίδης, εξήγσε πως κάτι τέτοιο υπολογίζεται από τα τέλη Ιουλίου και εντέυθεν.

Αυξήσεις μέχρι και 600% μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον

Η Βrief μέσα από έρευνα εντόπισε δημοσίευμα του Βloomberg, στο οποίο αναφέρεται πως αεροπορικές εταιρείες όπως η EasyJet, η Ryanair και η ιδιοκτήτρια της British Airways είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν μετά τις ανακοινώσεις του Bρετανού Πρωθυπουργού για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και άρση της απαγόρευσης για διεθνή ταξίδια. 

Παράλληλα η αεροπορική εταιρεία Jet2 σημείωσε αύξηση κατά 600% στις κρατήσεις καλοκαιρινών διακοπών μετά την ανακοίνωση, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail. Όπως σημειώνεται οι κρατήσεις συνέχισαν να αυξάνονται με προορισμούς συμπεριλαμβανομένης της ηπειρωτικής Ισπανίας και των νησιών της, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας.

Η αεροπορική Tui χαρακτήρισε τη Δευτέρα (22/2), ώς την καλύτερη μέρα για κρατήσεις σε περισσότερο από ένα μήνα, με τους Βρετανούς να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία για το καλοκαίρι και η εταιρεία Thomas Cook είπε ότι είδε αύξηση 100% στην κίνηση του ιστότοπου μετά την ανακοίνωση.

Από τους δημοφιλέστερους προορισμούς πάντως, φαίνεται να είναι η Κρήτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της EasyJet, καθώς οι Βρετανοί φαίνεται πως αναζητούν να ταξιδεψουν σε μέρη που διαθέτουν ήλιο και θάλασσα, όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία ή το Φάρο στην Πορτογαλία.
 
Να σημειώσουμε πως ενώ τα ταξίδια σε διάφορους προορισμούς μπορεί να επιτραπούν νωρίτερα, εντούτοις, ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας που οι περισσότεροι επιλέγουν για τις διακοπές τους.
.

Ξένια Προδρόμου
 
12949