Συνάντηση ΔΣ ΚΕΒΕ με Καρούσο

Στη συνάντηση τέθηκε πολύ επιτακτικά η ανάγκη επίλυσης του θέματος των αυξήσεων στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο είχε σήμερα (14/1) το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ αφού τόνισε τη σημαντικότητα του Υπουργείου ως του κύριου αναπτυξιακού βραχίονα της κυβέρνησης, διαβεβαίωσε τον Υπουργό για τη συνεχή στήριξη του ΚΕΒΕ.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<
 
Στη συνάντηση τέθηκε πολύ επιτακτικά η ανάγκη επίλυσης του θέματος των αυξήσεων στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού. Το ΚΕΒΕ εμμένει στην ορθολογική θέση ότι στον υπολογισμό του Δείκτη ο οποίος καθορίζει το ύψος των λιμενικών ταρίφων, θα πρέπει να περιλαμβάνονται και οι τιμές παραγωγού για την εξαγωγική αγορά σύμφωνα με τον σχετικό ορισμό της Eurostat.
 
Συζητήθηκε επίσης το θέμα των μειωμένων ταρίφων στα εμπορευματοκιβώτια με χαμηλής αξίας εμπορεύματα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ο Υπουργός ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ για το σχεδιασμό, τις εξελίξεις και την πρόοδο σε ότι αφορά τη δημιουργία του Βιομηχανικού Λιμανιού στο Βασιλικό, την αποκρατικοποίηση του λιμανιού Λάρνακας και τη Μαρίνα Λάρνακας.
 
Τέλος, το ΚΕΒΕ εισηγήθηκε στον Υπουργό όπως οι εξετάσεις για την απόκτηση  επαγγελματικής άδειας οδηγών φορτηγών να διεξάγονται 3-4 φορές τον χρόνο αντί 1 φορά επειδή η ζήτηση για αδειούχους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών υπερβαίνει την προσφορά.

 
9968
Thumbnail