Στη συνάντηση τέθηκε πολύ επιτακτικά η ανάγκη επίλυσης του θέματος των αυξήσεων στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο είχε σήμερα (14/1) το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ αφού τόνισε τη σημαντικότητα του Υπουργείου ως του κύριου αναπτυξιακού βραχίονα της κυβέρνησης, διαβεβαίωσε τον Υπουργό για τη συνεχή στήριξη του ΚΕΒΕ.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<
 
Στη συνάντηση τέθηκε πολύ επιτακτικά η ανάγκη επίλυσης του θέματος των αυξήσεων στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού. Το ΚΕΒΕ εμμένει στην ορθολογική θέση ότι στον υπολογισμό του Δείκτη ο οποίος καθορίζει το ύψος των λιμενικών ταρίφων, θα πρέπει να περιλαμβάνονται και οι τιμές παραγωγού για την εξαγωγική αγορά σύμφωνα με τον σχετικό ορισμό της Eurostat.
 
Συζητήθηκε επίσης το θέμα των μειωμένων ταρίφων στα εμπορευματοκιβώτια με χαμηλής αξίας εμπορεύματα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ο Υπουργός ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ για το σχεδιασμό, τις εξελίξεις και την πρόοδο σε ότι αφορά τη δημιουργία του Βιομηχανικού Λιμανιού στο Βασιλικό, την αποκρατικοποίηση του λιμανιού Λάρνακας και τη Μαρίνα Λάρνακας.
 
Τέλος, το ΚΕΒΕ εισηγήθηκε στον Υπουργό όπως οι εξετάσεις για την απόκτηση  επαγγελματικής άδειας οδηγών φορτηγών να διεξάγονται 3-4 φορές τον χρόνο αντί 1 φορά επειδή η ζήτηση για αδειούχους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών υπερβαίνει την προσφορά.

 
6764
Thumbnail

Η όποια επιτυχία ή αποτυχία του σχεδίου Εστία θα διαφανεί ξεκάθαρα με το πέρας της εξέτασης των αιτήσεων και λογικά εκ του αποτελέσματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας (Σ.Π.Π.Κ).

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως είναι γνωστό, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις 31 Δεκεμβρίου 2019 έχει εκπνεύσει η ημερομηνία αποδοχής αιτήσεων για το σχέδιο Εστία με παράλληλη παράταση για τους αιτητές που δεν έχουν παραδώσει πλήρως συμπληρωμένες τις αιτήσεις τους, να μπορούν να το πράξουν μέχρι και την 31ην Μαρτίου 2020.

«Πολλοί ήταν και είναι αυτοί που κατά καιρούς μιλάνε για αποτυχία ή επιτυχία του σχεδίου Εστία. Κρίνουμε, ότι η όποια επιτυχία ή αποτυχία θα διαφανεί ξεκάθαρα με το πέρας της εξέτασης των αιτήσεων και λογικά εκ του αποτελέσματος. Ένα σχέδιο το οποίο στόχο έχει να διαφυλάξει το ιερό δικαίωμα της διατήρησης της πρώτης κατοικίας, θα είναι επιτυχές μόνον αν εκπληρώσει το στόχο αυτό», προστίθεται.

Ως εκ τούτου, αναφέρει ο Σύνδεσμος, «συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για επίτευξη του προαναφερθέν σκοπού, θα έχουμε από κοινού με το ΣΥΠΡΟΔΑΤ συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών στις 24 Ιανουαρίου 2020, ενώ από τις 29 Ιανουαρίου 2020 ξεκινάμε ένα νέο κύκλο επαφών με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ανοικτό θέμα συζήτησης για μας θα είναι πρωτίστως τα πιθανά σενάρια για όσους αιτητές κριθούν ως μη βιώσιμοι όπως και για τους αιτητές που ήταν κάτω από καθεστώς αναδιάρθρωσης κατά τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017». 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Εκτιμούμε ότι αποτελεί υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε ονομαστικά αυτούς που με τις εποικοδομητικές τους ενέργειες βοήθησαν την προσπάθεια μας για έγκαιρη, έγκυρη και ειδικά ανεξάρτητη ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων του σχεδίου Εστία όπως και αυτούς που με τις ενέργειες τους διευκόλυναν τους δικαιούχους να προχωρήσουν με την κατάθεση της αίτησης τους», σημειώνει. 

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τον Υπουργό Οικονομικών  Κωνσταντίνο Πετρίδη και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Παντελή, τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελο Βότση και  τον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια του ΣΥΠΡΟΔΑΤ,  Κώστα Μελά και  Τζένη Παπαχαραλάμπους αντίστοιχα.

«Σίγουρα δεν επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, αλλά αντιθέτως να κακίσουμε όσους με τις ενέργειες τους, είτε λόγω αγνοίας είτε λόγω σκοπιμοτήτων, χρησιμοποιώντας τη γνωστή  μεθοδολογία της κινδυνολογίας και του λαϊκισμού προσπάθησαν μέσω παραπληροφόρησης να δαιμονοποιήσουν το σχέδιο Εστία, με αποτέλεσμα μερίδα δικαιούχων να μην προχωρήσουν με την κατάθεση της αίτησης τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

ad2mobile

«Το ξεκάθαρο μήνυμα που επιθυμούμε να δώσουμε στα άτομα αυτά είναι ότι το δικαίωμα διαφύλαξης της πρώτης κατοικίας είναι πολύ πιο ιερό από τα όποια προσωπικά ή πολιτικά οφέλη. Αν μη τι άλλον, κριτική έχουμε και εμείς ασκήσει κατά την περίοδο προετοιμασίας του σχεδίου εστία για τις όποιες αδυναμίες είχε, με την επουσιώδη και ιδιάζουσα διαφορά όμως, ότι αντί να προσπαθήσουμε να εκμηδενίσουμε το σχέδιο δουλέψαμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα προς την κατεύθυνση της διόρθωσης των αδυναμιών αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

article 1