Σύνδεσμος Καταναλωτών: Δεν δικαιολογείται η αύξηση 3% στο γάλα

«Οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του παστεριωμένου γάλακτος, από οποιαδήποτε εταιρεία, δεν δικαιολογείται»

Δεν δικαιολογείται η αύξηση 3% στην τιμή του φρέσκο παστεριωμένο γάλακτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών και καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν γάλα από οποιαδήποτε εταιρεία αυξήσει τις τιμές της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όπως ανακοινώθηκε από τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, από την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, 2021 η τιμή του γάλακτος θα αυξηθεί κατά 3%».
 
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών εκτιμά ότι, «οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του παστεριωμένου γάλακτος, από οποιαδήποτε εταιρεία, δεν δικαιολογείται». Αυτή η θέση του Συνδέσμου, προστίθεται, «διατυπώθηκε επανειλημμένα και στα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αμέσως μετά την ανακοίνωση για την αύξηση της τιμής».
 
Καλεί τους καταναλωτές να αντιδράσουν και «να μην αγοράσουν φρέσκο παστεριωμένο γάλα από οποιαδήποτε εταιρεία αυξήσει τις τιμές της. Να προτιμήσουν τις εταιρείες που δεν επέβαλαν αυξήσεις».
 
Επιπρόσθετα, καλεί όλους τους λιανοπώλες, «για σκοπούς ορθής πληροφόρησης και σεβασμού των πελατών τους, να τοποθετήσουν σαφή και εμφανή ένδειξη στα σημεία πώλησης του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος στο οποίο επιβλήθηκε αύξηση στην τιμή του».

«Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν», σημειώνει.
 
(ΚΥΠΕ)