Συνεχίζεται το επίδομα των €360 για ανέργους-Ποιους αφορά

Οι δικαιούχοι, το ύψος του ανεργιακού και τι γίνεται με ξενοδοχοϋπαλλήλους

Το νέο πακέτο στήριξης της Οικονομίας ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, για στήριξη των εργαζομένων/επιχειρήσεων που πλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού σήμερα (18/6).

Συγκεκριμένα η κα Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε πέντε νέα Σχέδια ως εξής:

1/ Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων
2/ Ειδικό Σχέδιο Οικονομικών Δραστηριοτήτων συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία
3/ Ειδικό Σχέδιο για Επιχειρήσεις Ορισμένων Οικονομικων Δραστηριοτήτων
4/ Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής Εργασιών Επιχειρήσεων
5/ Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων

>>>Διαβάστε ακόμη: Ειδικά Επιδόματα: Από αύριο 18/6 οι πληρωμές της Γ' Φάσης<<<

Ειδικότερα όσον αφορά το Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων, η κα Αιμιλιανίδου δήλωσε ότι το εν λόγω Σχέδιο απευθύνεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο ως κανονικός άνεργος στο Μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και λαμβάνει ανεργιακό επίδομα, για το οποίο έχει εξαντλήσει το δικαίωμα για πληρωμή είτε τον Ιανουάριο, είτε τον Φεβρουάριο, είτε τον Μάρτιο, είτε τον Απρίλιο, είτε τον Μάιο, είτε τον Ιούνιο του 2020.

Το Ειδικό Επίδομα θα ισούται με το ποσό των 360 ευρώ για περίοδο ενός μηνός και δεν παρέχεται για οποιαδήποτε περίοδο, για την οποία  άνεργος λαμβάνει ανεργιακό επίδομα, επίδομα ασθενείας, επίδομα μητρότητας, επίδομα πατρότητας, θεσμοθετημένη σύνταξη ή οποιοδήποτε επίδομα από τα Ειδικά Σχέδια.

Για Ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι οποίοι είχαν απολυθεί πριν την 1η Μαρτίου 2020, θα θεωρείται η περίοδος της επιδότησης του Ανεργιακού Επιδόματος ή Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος ως συνεχής απασχόληση για σκοπούς του Σχεδίου Αναστολής Εργασιών που εφαρμόζεται κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

 
16193