Συνθήκες έντασης δημιουργεί η ΟΕΒ για SafePass εκτιμά η ΠΕΟ

Εκφράζει την ελπίδα ότι οι εργοδότες θα λειτουργήσουν με πνεύμα διαλόγου και συναίνεσης

Συνθήκες έντασης δημιουργεί η ΟΕΒ με οδηγίες για χειρισμό εργαζομένων που δεν κατέχουν safe pass, εκτιμά η ΠΕΟ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι εργοδότες θα λειτουργήσουν με πνεύμα διαλόγου και συναίνεσης και στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με στόχο ρυθμίσεις κοινά αποδεκτές.
 
«Τα τελευταία διατάγματα του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την πρόσβαση σε διάφορους χώρους, περιλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, είναι γεγονός ότι εναποθέτουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις στους εργοδότες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Παρά ταύτα, προστίθεται, «η σπουδή και η βιασύνη που επέδειξε η ΟΕΒ για να δώσει οδηγίες για το πως θα χειρίζονται οι εργοδότες τους εργαζόμενους που δεν κατέχουν safe pass εκτιμούμε ότι δεν βοηθά, αντίθετα δημιουργεί συνθήκες έντασης».
 
Εκφράζεται η ελπίδα ότι «οι εργοδότες δεν θα επιδείξουν υπερβάλλον ζήλο και δεν θα πάρουν μέτρα τιμωρητικά και εξοντωτικά προς τους εργαζόμενους». 

«Αναμένουμε να λειτουργήσουν με πνεύμα διαλόγου και συναίνεσης και στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με στόχο ρυθμίσεις κοινά αποδεκτές», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΟ.

(ΚΥΠΕ)

 
21578