ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Χαιρετίζει εγκύκλιο του Διοικητή της ΚΤ προς Τράπεζες

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ χαιρετίζει την εγκύκλιο του Κ. Ηροδότου προς τις Τράπεζες σε σχέση με την συμπεριφορά των υπαλλήλων 

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ. χαιρετίζει την εγκύκλιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας  Κωνσταντίνου Ηροδότου προς τις Τράπεζες σε σχέση με την συμπεριφορά των υπαλλήλων τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος, ο κ. Ηροδότου (έστω και με άλλη αιτία) στέλλει μηνύματα σε ότι αφορά τη συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουν οι τράπεζες και οι τραπεζικοί υπάλληλοι προς τους πελάτες τους. Απαιτεί από τις Τράπεζες να εκπαιδεύουν κατάλληλα το προσωπικό ώστε να συμπεριφέρεται με υπομονή και ευγένεια στους πελάτες τους  για την διαχείριση των  υποθέσεων τους.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Χαιρετίζει επίσης το πόρισμα της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) αναφορικά με το θέμα της προσυνεννόησης της Ελληνικής και της Τράπεζας Κύπρου στον καθορισμό των τραπεζικών χρεώσεων που έχει εκδοθεί κατόπιν σχετικής καταγγελίας του Προέδρου των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη τον οποίο συγχαίρει.

Αναφέρει ότι το πόρισμα είναι καταπέλτης και στέλλει πολλά σωστά μηνύματα παρά τις προσπάθειες συγκεκριμένων να επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις γενικότερα. Στο πόρισμα τονίζεται ότι «δεν θα ήταν προς το συμφέρον των δύο μεγαλύτερων Τραπεζών (Ελληνικής και Τράπεζας Κύπρου) να συντονίζουν τη συμπεριφορά τους στην αγορά για να πετύχουν αυξημένες χρεώσεις λόγω της αστάθειας του τραπεζικού τομέα εξαιτίας του υψηλού ποσοστού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων». 

(ΚΥΠΕ)
 

 
17320
Thumbnail