ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Με αργούς ρυθμούς η επίλυση της μείωσης των ΜΕΔ

Η επίλυση του προβλήματος της μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) προχωρεί με αργούς ρυθμούς, λέει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) σε ανακοίνωση του, απαντά στο υπόμνημα που υπέβαλε στην Βουλή ο Σύνδεσμος Τραπεζών, σημειώνοντας ότι εκείνο που παραβλέπεται είναι η εισήγηση του ΣΥΠΡΟΔΑΤ που έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας και κατατέθηκε στις 12/11/2020 σαν πρόταση νόμου.
 
Ο Σύνδεσμος επαναλαμβάνει ότι η πρόταση του δεν επεμβαίνει και δεν τροποποιεί το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας εκποίησης αλλά κινείται μέσα στα χρονικά πλαίσια αυτής της διαδικασίας.
 
Σημειώνει ότι η επίλυση του προβλήματος της μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) προχωρεί με αργούς ρυθμούς, προσθέτονας πως ο λόγος είναι ότι οι Τράπεζες αρνούνται να αφαιρέσουν τις παράνομες χρεώσεις που διαχρονικά επέβαλαν στα δάνεια, εκβιάζοντας και απειλώντας τους Δανειολήπτες για ‘’ άμεσες ‘’ εκποιήσεις.

 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Η εκποίηση δεν επιλύει το πρόβλημα γιατί στις πλείστες περιπτώσεις τα δάνεια εξακολουθούν να είναι Μη Εξυπηρετούμενα και τα ενυπόθηκα ακίνητα των Δανειοληπτών στην ουσία χάνονται χωρίς να επιτυγχάνεται το ζητούμενο, δηλαδή η μείωση των ΜΕΔ», προστίθεται.
 
Σημειώνει ότι οι Δανειολήπτες έχουν απόλυτο δικαίωμα για να ζουν καλά, δικαίωμα που αναγνωρίζεται ρητά στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την ομόφωνη ψήφιση του το 1776 ενώ συνδυασμός διαφόρων διατάξεων του Κυπριακού Συντάγματος αλλά και διαφόρων Διεθνών Συνθηκών στις οποίες προσχώρησε η Κύπρος, διασφαλίζουν το ίδιο απόλυτο δικαίωμα και για τους Δανειολήπτες.
 
Εκείνο που δυστυχώς συμβαίνει, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι ότι οι Τράπεζες καταπατούν συνεχώς αυτό το δικαίωμα πιέζοντας τους Δανειολήπτες όπως καθημερινά μας καταγγέλλουν, γεγονός που θα πρέπει να σταματήσει άμεσα.
 
Ο Σύνδεσμος καλεί τους Δανειολήπτες να του καταγγείλουν γραπτώς τα ονόματα των Τραπεζικών υπαλλήλων που συμπεριφέρονται με τον αυτό τρόπο για να το σταματήσει. 

 (ΚΥΠΕ)

 
21596