Σύσκεψη για αξιολόγηση της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών

Στην σύσκεψη θα αξιολογηθεί η πορεία των προγραμμάτων και των σχεδίων που υλοποιούνται

Σε ανασκόπηση των πολιτικών και των δράσεων που εντάσσονται στην «Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων» θα προβεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στη διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθεί η πορεία των προγραμμάτων και των σχεδίων που υλοποιούνται.

Σύμφωνα με δήλωση του  Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ, στη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαρτίου κλήθηκαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Υγείας και Γεωργίας. Θα παραστούν επίσης ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι πολιτικές και οι δράσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό που υλοποιείται  με στόχο την αναστροφή του κύματος αστυφιλίας και την αναγέννηση των ορεινών περιοχών. Στόχος της προσπάθειας της Κυβέρνησης είναι οι ορεινές κοινότητες να καταστούν ελκυστικοί τόποι μόνιμης διαβίωσης για νέες οικογένειες, επενδυτές και επιχειρηματίες.

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή απονομής των βραβείων Αφροδίτη του Δήμου Πάφου και το Σάββατο 19 Μαρτίου θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων του 14ου Διεθνούς ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ.