Σύσκεψη Υπ. Υγείας-Επιδημιολόγων/Επί τάπητος το άνοιγμα των malls

Ο Υπουργός Υγείας είχε σήμερα (15/12) και τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των εμπορικών κέντρων / Τι συζητήθηκε

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ 

Σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα που έχει συσταθεί για τον κορωνοϊό, κατά την διάρκεια της οποίας θα τεθεί επί τάπητος το αίτημα των εμπορικών κέντρων (malls) για άνοιγμά τους, θα έχει εντός της ημέρας (15/12) ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Όπως πληροφορείται η Brief, ο Υπουργός Υγείας είχε το πρωί τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των εμπορικών κέντρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των εμπορικών κέντρων παρέθεσαν στον Υπουργό Υγείας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανοίξουν τα malls, υποβάλλοντας, μάλιστα, και προτάσεις για λήψη περαιτέρω μέτρων που μπορούν να ληφθούν.

>>> Διαβάστε επίσης: Μall: Θέλουν να ανοίξουν και προτείνουν αυτά τα μέτρα <<<

Μεταξύ άλλων, έγινε εισήγηση για ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό στα τετραγωνικά μέτρα, καθώς για περαιτέρω αστυνόμευση στους χώρους των εμπορικών κέντρων, με το κόστος να το αναλαμβάνουν τα ίδια τα εμπορικά κέντρα.

Πάντως, ο Υπουργός Υγείας άκουσε τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των εμπορικών κέντρων, τις οποίες θα παραθέσει και στην Επιδημιολογική Ομάδα, προκειμένου να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, εάν και εφόσον είναι δυνατό το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων πριν την λήξη των ισχυόντων αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων. 
 

Μάριος Αδάμου
 
14230