Συζητείται πρώτη φορά ο προϋπολογισμός της Αρχής κατά Διαφθοράς

Άλλο ένα βήμα για την άμεση λειτουργία της - Ανέβηκαν στις 20 οι καταγγελίες

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Ακόμα ένα βήμα θα γίνει σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 για την άμεση λειτουργία της Αρχής Κατά της Διαφθοράς. Στις 13:45 το μεσημέρι θα συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών ο πρώτος προϋπολογισμός της Αρχής που συστάθηκε τον περασμένο Μάϊο μετά από πολλά εμπόδια και αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Brief δεν αναμένεται να προκύψουν δυσκολίες στην ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά μέσα από τη συζήτηση θα δοθούν και τα στοιχεία. 

Έμειναν τα τυπικά για τους κανονισμούς 

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση  των Κανονισμών της Αρχής κατά της Διαφθοράς. .Είχε προηγηθεί συζήτηση, ακούστηκαν απόψεις και εισηγήσεις από τους βουλευτές, οι οποίες στον μεγάλο βαθμό έχουν υιοθετηθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και από την Αρχή που ετοίμασαν τους Κανονισμούς.. Υπάρχει αισιοδοξία ότι οι κανονισμοί θα ψηφιστούν στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αρχή κατά της Διαφθοράς: Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας της<<<<

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στην Brief ότι η  Αρχή θα αναζητήσει πόρους και από ευρωπαϊκά Ταμεία με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Σημειώνεται ότι προτού καν η Αρχή κατά της Διαφθοράς αρχίσει δουλειά έγιναν ήδη 20 καταγγελίες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σήμερα Παρασκευή θα εξεταστούν οι προϋπολογισμοί των: 
Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης (09:15), Δικαστικής Υπηρεσίας (11:30) και Νομική Υπηρεσία (12:45).
 

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
 
24324