Τα νέα μέτρα έφεραν έξτρα κόστος στους ταξιδιωτικούς πράκτορες

Πενταπλασιάστηκε ο χρόνος για την διεκπεραίωση μιας κράτησης – Αυξήθηκε το κόστος – Πονοκέφαλος πλέον να ταξιδέψεις

Σε αυξημένο κόστος για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες μεταφράζονται οι νέοι και διαφορετικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αποφάσισαν αρκετές χώρες μετά το τη νέα έξαρση και τη μετάλλαξη «Όμικρον».

Παρόμοια μέτρα με την Κύπρο – δηλαδή η είσοδος στη χώρα από τα αεροδρόμια μόνο μετά από υποχρεωτικό έλεγχο PCR – έχουν αποφασίσει αρκετές χώρες, προκαλώντας σύγχυση στους επιβάτες αλλά ταυτόχρονα και προβλήματα στους ταξιδιωτικούς πράκτορες. 

Σε αυτά εξάλλου αναφέρθηκε μιλώντας στην Brief και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Βασίλης Σταματάρης, ο οποίος σημείωσε ταυτόχρονα πως μετά την εφαρμογή του υποχρεωτικού τεστ σε εμβολιασμένους και μη στα αεροδρόμια δεν παρατηρήθηκαν ακυρώσεις, ωστόσο, πολλαπλασιάστηκαν οι ερωτήσεις από πελάτες τους που ζητούν να ενημερωθούν για το τι ισχύει. 

«Δεν υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά υπάρχουν αρκετές απορίες από όσους θα ταξιδέψουν αλλά και από όσους επρόκειτο να κλείσουν πακέτα για διακοπές», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως τα μέλη του Συνδέσμου ενημερώνονται συνεχώς ώστε να κατατοπίζουν σωστά τους πελάτες τους. 

Ειδικότερα, ο κ. Σταματάρης αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ισχύουν σε αρκετές χώρες σημείωσε πως αυτά προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στους ταξιδιωτικούς πράκτορες οι οποίοι πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς για νέες αποφάσεις και ταξιδιωτικούς προορισμούς, κάτι που μεταφράζεται σε αυξημένο κόστος

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Σταματάρης κάποια ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν μετακυλήσει αναπόφευκτα μέρος αυτού του κόστους στους πελάτες τους. 

Όπως επεξήγησε λόγω της συνεχούς έρευνας και αλλαγών σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς ο χρόνος που χρειάζεται πλέον ώστε να διεκπεραιωθεί μια κράτηση έχει πενταπλασιαστεί, κάτι που μεταφράζεται και σε ανάλογο κόστος. 

«Οι εργαζόμενοι στα ταξιδιωτικά πρακτορεία πρέπει να ελέγχουν συνεχώς για αλλαγές, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να απαντούν σε όλες τις απορίες», σημείωσε ο κ. Σταματάρης, συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση ώστε να ενημερώνονται σωστά για το τι ισχύει στον προορισμό τους αφού τα πράγματα διαφοροποιούνται συνεχώς.

 
17561