Τα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι από τον ΚΟΑΠ το 2021

Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει επιτύχει τον στόχο για καταβολή των ενισχύσεων του έτους 2021 πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και εξαιρετικές διοικητικές δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία COVID-19. Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχει διενεργήσει πληρωμές για:

  • Εκταρικές επιδοτήσεις σε περίπου 31.000 δικαιούχους ύψους €41,4 εκ.
     
  • Το Μέτρο 13 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 που αφορά στήριξη περιοχών με φυσικά ή άλλα μειονεκτήματα σε περίπου 25.000 δικαιούχους ύψους €5.5 εκ.
     
  • Το Μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 που αφορούσε έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την κρίση της πανδημίας του COVID-19 ύψους €92.000
     
  • Κεφαλικές επιδοτήσεις αιγοπροβάτων σε 757 δικαιούχους ύψους €5.5 εκ. εκ των οποίων τα 3.2 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσαν την Προαιρετική Στήριξη Αιγοπροβάτων και τα υπόλοιπα Μεταβατική Εθνική Ενίσχυση Αιγοπροβάτων το οποίο έγκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.


Ο Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέας Κυπριανού εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του ΚΟΑΠ, στους Αναδόχους, στα κόμματα και στις αγροτικές οργανώσεις για την άψογη και συνεχή συνεργασία που υπάρχει για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από τη βοήθεια και στήριξη του αγροτικού κόσμου της Κύπρου μας και εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγειά, χαρά και ευτυχία.