Τα Σχέδια για Ξενοδοχεία, Επιχειρήσεις, Αυτοτελώς και Ανέργους

Ποιούς αφορούν, ποιοί οι δικαιούχοι και τι θα γίνει με τις αιτήσεις/Ποιά επιδόματα θα καθυστερήσουν-Διαβάστε τα Σχέδια

Την δημοσιοποίηση στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας των αποφάσεων της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, σχετικά με την εφαρμογή των Ειδικών Σχεδίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού COVID -19, για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη (17/9). 

Τα Σχέδια αφορούν, Ξενοδοχεία και Τουριστικών ΚαταλυμάτωνΤουριστικές ΕπιχειρήσειςΕπιχειρήσεις Ορισμένων Οικονομικών ΔραστηριοτήτωνΠλήρους Αναστολής των Εργασιών της ΕπιχείρησηςΣτήριξης Ανέργων και Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων

Όπως σημειώνεται, θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την ανάρτηση των αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια Σεπτεμβρίου 2020. Όλοι όσοι εμπίπτουν στους δικαιούχους των Ειδικών Σχεδίων θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλουν νέα ηλεκτρονική αίτηση στην ειδική ιστοσελίδα (ΕΔΩ) για να λάβουν το σχετικό επίδομα για την περίοδο Σεπτεμβρίου, νοουμένου ότι  πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, οι Αποφάσεις αφορούν στα ακόλουθα Ειδικά Σχέδια:

1/ Ειδικό Σχέδιο για Ξενοδοχεία και Τουριστικών Καταλυμάτων

2/ Ειδικό Σχέδιο για Τουριστικές Επιχειρήσεις

3/ Ειδικό Σχέδιο για Επιχειρήσεις Ορισμένων Οικονομικών Δραστηριοτήτων

4/ Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης

5/ Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων

6/ Ειδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων

Να υπενθυμίσουμε πως όπως τονίζεται ότι για να είναι εφικτή η καταβολή των Ειδικών Επιδομάτων θα πρέπει να υποβληθεί και η κατάλληλη Δήλωση Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού που αναφέρεται στην κάθε αίτηση, νοουμένου ότι δεν έχει ήδη υποβληθεί και επιβεβαιωθεί.

Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί η Δήλωση, η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει με επιταγή, διαδικασία που συνεπάγεται καθυστέρηση στην παραλαβή των Ειδικών Επιδομάτων.

 
12967