Τέσσερα αιτήματα για αποπαγοποιήσεις θέσεων στο Δημόσιο στη Βουλή

Ποια άλλα θέματα περιλαμβάνει η σημερινή ατζέντα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού

Τέσσερα αιτήματα για αποπαγοποιήσεις θέσεων στο Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, στην σημερινή (2/12) συνεδρία της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Η πλειοψηφία των θέσεων -24 στο σύνολο- είναι Προαγωγής με την Μισθολογική Κλίμακα να κυμαίνεται από την Κλίμακα Α7(ii) και να φθάνει την Κλίμακα Α15(ii).

>>> Διαβάστε ακόμη: Ποιος θα μιλήσει για τον Π/Υ στη Βουλή; Χάρης ή Πετρίδης; <<<

Το πρώτο αίτημα προέρχεται από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και αφορά 21 θέσεις, εκ των οποίων οι 3 είναι Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής και οι 18 Προαγωγής, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

  • 16 θέσεις για Γενικό Διοικητικό Προσωπικό: 3 θέσεις Πρώτου Διοικητικού Λειτουργού [Κλίμακα Α14(ii)] (Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής), 3 θέσεις Ανώτερου Διοικητικού Λειτουργού Α [Κλίμακα Α13(ii)] (Προαγωγής) και 10 θέσεις Διοικητικού Λειτουργού Α [Κλίμακα Α11(ii)] (Προαγωγής).
  • 2 θέσεις για Γενικό Γραμματειακό Προσωπικό: 1 θέση Πρώτου Στενογράφου [Κλίμακα Α10(ii)] (Προαγωγής) και 1 θέση Βοηθού Γραμματειακού Λειτουργού Ελεγκτικής Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών [Κλίμακα Α8 και Α9(i)] (Προαγωγής).
  • 3 θέσεις για Γενικό Βοηθητικό Προσωπικό: 3 θέσεις Βοηθού Γραφείου Α [Κλίμακα Α7(ii)] (Προαγωγής).

Όπως αναφέρεται στο αίτημα, «η αποπαγοποίηση των πιο πάνω θέσεων κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Το δεύτερο αίτημα προέρχεται από το Υπουργείο Ενέργειας και αφορά μία θέση Ανώτερου Λειτουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας [Κλίμακα Α13(ii)] (θέση Προαγωγής), η οποία κενώθηκε λόγω οικειοθελούς, όπως αναφέρεται, πρόωρης αφυπηρέτησης του κατόχου της από 20/1/2020, ο οποίος είναι με αφυπηρετική άδεια από 18/11/2019. Όπως επισημαίνεται, η πλήρωση της θέσης κρίνεται επιτακτική για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ενέργειας.

Το τρίτο αίτημα προέρχεται από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας και αφορά 1 θέση Ανώτερου Τεχνικού στην Τεχνική Υπηρεσία του ΣΑΛ, ενώ το τέταρτο από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και αφορά μία θέση Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών [Κλίμακα Α15(ii)], η οποία έχει κενωθεί από την 1η Νοεμβρίου 2019.

Αποδεσμεύσεις κονδυλίων
Επιπρόσθετα, η Κ.Ε Οικονομικών θα εξετάσει και τρία αιτήματα για αποδεσμεύσεις κονδυλίων. Το πρώτο προέρχεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και αφορά κονδύλι 8.900 ευρώ για πληρωμή ενοικίων των Εξωτερικών Υπηρεσιών του Υπουργείου.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Το δεύτερο αίτημα προέρχεται από το Τμήμα Φορολογίας και το τρίτο από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ζητεί την αποδέσμευση πιστώσεων ύψους 3.745.398 που σχετίζονται με τον δεύτερο συμπληρωματικό προϋπολογισμό του κράτους για το 2019, τον οποίο ψήφισε η Βουλή στις 22 Νοεμβρίου. Τα ποσά αυτά αφορούν:

1/ Πιστώσεις 760.000 που αφορούν αναπτυξιακές δαπάνες του Υπουργείου Εσωτερικών.

2/ Πιστώσεις 760.000 για αγορά οχημάτων και κινητών μηχανημάτων.

3/ Πιστώσεις 2.200.000 για αγορά υπηρεσιών από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Άλλα θέματα
Επίσης, η Κ.Ε. Οικονομικών στη σημερινή συνεδρία της θα εξετάσει τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Εργασίας, του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) και της Εθνικής Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου για το 2020, ενώ θα εξετάσει και τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατέθεσε για το 2019 ο ΘΟΚ.

Ακόμη, η Επιτροπή θα εξετάσει τις κυβερνητικές τροποποιήσεις επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, θα εγκρίνει προσχέδιο έκθεσης για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και θα αρχίσει τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί των προτεινόμενων από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και άλλες κοινοβουλευτικές πλευρές τροπολογιών επί του κρατικού προϋπολογισμού.

Σημειώνεται πως, η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής αναμένεται πως θα είναι και η τελευταία πριν την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή Οικονομικών θα εξετάσει την απόφαση της Βουλής για εξουσιοδότηση διενέργειας δαπάνης από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα οποία δεν έχουν καταθέσει ακόμη τον προϋπολογισμό τους για το 2020, για το μήνα Ιανουαρίου, ενώ θα τοποθετηθεί για τους προϋπολογισμούς του Ειδικού Ταμείου του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών και για τους συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του ΚΟΑ.

Τέλος, η Κ.Ε. Οικονομικών θα λάβει και τις τελικές της αποφάσεις αναφορικά με το αίτημα για παραχώρηση κυβερνητικής εγγύησης προς την Alfa Mediterranean Enterprises Ltd για χρηματοδότηση έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος NER300.

Μάριος Αδάμου
 
6191
Thumbnail

Η Πάφος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και έχουν παραδοθεί προς τους δημότες αρκετά μικρά και μεγάλα έργα υποδομής και έργα κοινής ωφελείας εκτίμησε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο  Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού, προσθέτοντας πως αυτό επιβεβαιώνεται από τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό .

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη δημιουργία δύο γραμμικών πάρκων ανατολικά και βορειοδυτικά της πόλης που θα αποτελέσει με την αποπεράτωση του το έργο, ίσως , όπως είπε, από τα σημαντικότερα έργα της πόλης με άμεσα και έμμεσα οφέλη προς την κοινωνία των πολιτών.

Το εμπλουτιστικό έργο συνέχισε,  θα δώσει πρόσβαση στους δημότες προς τα φυσικά τοπία, ρυάκια και παραποτάμιες περιοχές.

Ο  Δήμος συνέχισε, έχει κατακυρώσει την προσφορά στον μελετητή ο οποίος έχει αρχίσει ήδη την μελέτη συνεπικουρούμενος από πληθώρα επιστήμονες/ μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως περιβαλλοντικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, υδρολόγους κτλ.

Επίσης σημείωσε, η δημιουργία του σύγχρονου κεντρικού σταθμού λεωφορείων στην Καραβέλλα και ενός κοιμώμενου σταθμού στην περιοχή των Τάφων των Βασιλέων μαζί με την τοποθέτηση έξυπνων στάσεων λεωφορείων και τα σημεία υγιεινής αποτελούν ένα σύνθετο και μεγάλο έργο για την πόλη που φυσικά αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Όπως είπε, υπήρξαν προσφυγές,  στην αναθεωρητική Αρχή Προσφορών για αυτό ακριβώς έχει σημειωθεί καθυστέρηση όμως έχουν ξεπεραστεί τα νομικά και διαδικαστικά προβλήματα και σύντομα θα πάρει το δρόμο του το έργο.

Σε σχέση με την ανάπλαση της Λεωφόρου Ελλάδος, Γρίβα Διγενή και Νεόφυτου Νικολαΐδη είναι έργα, όπως είπε,  για τα οποία η Τοπική Αρχή έχει ολοκληρώσει τις μελέτες.

Προωθούνται επιπρόσθετα σημείωσε,  στα πλαίσια του φιλόδοξου σχεδιασμού να καταστεί η Πάφος έξυπνη πόλη η τοποθέτηση 55 έξυπνων πασσάλων και 7.000 λαμπτήρων οδικού φωτισμού τύπου LED, η δημιουργία έξυπνων χώρων στάθμευσης, έξυπνες στάσεις λεωφορείων και η τοποθέτηση χιλιάδων έξυπνων υδρομετρητών . Ακόμη υπογράφηκε και η συμφωνία με τη ΑΤΗΚ για τη δημιουργία Data Centre, ενώ το Κέντρο Δεδομένων του Δήμου Πάφου,  θα διαθέτει τόνισε,  πλήρη εφεδρικότητα και πολυεπίπεδα συστήματα ασφαλείας υποδομών και δεδομένων. 

Αναφερόμενος στην  κατασκευή του Δημοτικού Καφεστιατορίου στην παραλία του ΣΟΔΑΠ  που έχει ξεκινήσει, σίγουρα σημείωσε,  θα αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη της Πάφου και από την επόμενη χρονιά οι δημότες και επισκέπτες της πόλης μας θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες ολόχρονα.

Ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε και στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας  σημειώνοντας πως προχωρά με αμείωτους ρυθμούς με συνολικό κόστος κατασκευής 3.665.200 ευρώ όπου στο ισόγειο θα λειτουργεί Κέντρο Απογευματινής Φροντίδας Παιδιών με δυνατότητα φιλοξενίας 60 παιδιών και τρεις παιδότοπους (2 εσωτερικούς και 1 εξωτερικό).

Συγκεκριμένα είπε πως στον 1ο όροφο θα λειτουργεί Παιδοκομικός Σταθμός με δυνατότητα φιλοξενίας 104 παιδιών ηλικίας 2 έως 4 χρόνων και στον 2ο όροφο Βρεφοκομικός Σταθμός με δυνατότητα φιλοξενίας 30 παιδιών ηλικίας 4 μηνών έως 2 χρόνων.

Ο 3ο όροφος θα είναι χώρος ενηλίκων για 30 άτομα ενώ στον ίδιο όροφο αυτό θα υπάρχει επίσης κουζίνα που θα εξυπηρετεί όλο το Κέντρο, δωμάτιο ξεκούρασης και ένα γραφείο λειτουργού. Οι χώροι στάθμευσης 28 στον αριθμό χωροθετούνται στο υπόγειο του κτιρίου. Το Κοινωνικό αυτό έργο υποδομής θα αποδώσει σημείωσε ο κ. Στυλιανού, πολλαπλά οφέλη στις κατηγορίες ανθρώπων που το έχουν ανάγκη κυρίως προς τις εργαζόμενες οικογένειες.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως υλοποιείται ο Βόρειος παρακαμπτήριος δρόμος Πάφου- Γεροσκήπου, από τα Mac Donald’s προς τη βιοτεχνική περιοχή Δήμου Πάφου, συνολικής δαπάνης 6,6 εκατ. ευρώ περίπου , ενώ με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται  οι επιστρώσεις δρόμων και κατασκευές πεζοδρομίων που είναι πλέον εμφανής.

Ταυτόχρονα ανέφερε, έχει ληφθεί πρόνοια στον Αναπτυξιακό προϋπολογισμό για το σχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου στον παλιό αστυνομικό σταθμό συμπεριλαμβανομένου του δημοσίου κήπου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Πρόνοια για μελέτες έχει ληφθεί επίσης, όπως είπε,  και για την ανακαίνιση και διαμόρφωση χώρων εργασίας για startupers στο κέντρο της Πάφου ενώ ενώπιον τους,  υπάρχουν τα ρυθμιστικά σχέδια που αφορούν τις αναπλάσεις του παραδοσιακού πυρήνα στη Συνοικία Αναβαργού, την ανάπλαση της νότιας περιοχής του εμπορικού κέντρου της πόλης και την ανάπλαση της Πλατείας Θεοσκέπαστης και των περιβαλλόντων δρόμων στην Κάτω Πάφο.

Ο κ. Στυλιανού εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση του που τροχιοδρομούνται και ωριμάζουν έργα που για χρόνια παρέμεναν στα συρτάρια και στις ελληνικές καλένδες.
 

article 1