Θα δικαιούμαι να ψωνίσω online ή κλείνουν εντελώς;

Τι θα ισχύει σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες (23/4)

Τα νέα μέτρα μετά την κακή επιδημιολογική εικόνα και τις πιέσεις που δέχονται τα νοσηλευτήρια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες (23/4) ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

>>> Διαβάστε εδώ το αυτούσιο κείμενο όλων των Μέτρων <<<

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 26 Απριλίου, μέχρι και την 10η Μαϊου.

Όπως αναφέρεται στις ερωτοαπαντήσεις που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, αν και απαγορεύεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου για εξυπηρέτηση κοινού με φυσική παρουσία στο υποστατικό, νοείται ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις δύνανται να πωλούν προϊόντα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου (online) και να εκτελούν τηλεφωνικές παραγγελίες με κατ’ οίκον αποστολή/παράδοση.

>>> Διαβάστε επίσης:  Αυτό είναι το Διάταγμα που κλείνει τα πάντα στην Κύπρο <<<

Αντιθέτως, συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου (π.χ. πρατήρια καυσίμων, επιχειρήσεις ιατρικού εξοπλισμού και ιατρικών αναλωσίμων, καθαριστήρια, φυτώρια και ανθοπωλεία, κτλ) θα δύνανται να εξυπηρετούν με φυσική παρουσία. 

Τι ισχύει με το delivery

Όσο αφορά τους χώρους εστίασης, μπορούν να προσφέρουν μόνο υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης (delivery) στο ωράριο που καθορίζουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις και take-away και drive-through μέχρι τις 9 το βράδυ ενώ απαγορεύεται το take-away και drive-through για την αγορά αλκοολούχων ποτών.

 
14195