Θα υπάρξει νέα αναστολή σε εκποιήσεις, εξώσεις & δόσεις δανείων;

Τη θέση της Κυβέρνησης σε σχέση με τα τρία «καυτά» ζητήματα ξεκαθάρισε ο Υπουργός Οικονομικών

Σωρεία ερωτημάτων από Βουλευτές δέχθηκε κατά την σημερινή (14/9) παρουσία του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, κατά την διάρκεια της οποίας ανέλυσε τα δεδομένα και τις εκτιμήσεις για την κυπριακή οικονομία, τόσο για την τρέχουσα χρονιά όσο και για το 2021.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πετρίδης κλήθηκε να απαντήσει εάν η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε νέα παράταση της αναστολής των εξώσεων ενοικιαστών, των εκποιήσεων και των δόσεων δανείων.

>>> Διαβάστε επίσης: Πετρίδης: Προχωρούμε με πλάνο για απορρόφηση κονδυλίων €1,1 δισ. <<<

Όσον αφορά το θέμα της περαιτέρω νομοθετικής ρύθμισης της αναστολής των εξώσεων, ο Υπουργός Οικονομικών αφού δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημείωσε ότι, «θα δούμε το θέμα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και εάν η ισχύουσα αναστολή μπορεί να παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου». Σημειώνεται πως, οι διαδικασίες των εξώσεων, σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται, έχουν ανασταλεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

>>> Διαβάστε επίσης: Νέα δάνεια αξίας 2,1 δισ. ευρώ έδωσαν οι Τράπεζες το πρώτο 7μηνο <<<

Σε σχέση με την ανάγκη παράτασης της αναστολής των εκποιήσεων, ο κ. Πετρίδης ξεκαθάρισε ότι «δεν βλέπουμε οποιοδήποτε λόγο για περαιτέρω παράταση του μέτρου αναστολής των εκποιήσεων». «Οι εκποιήσεις που ήταν προγραμματισμένες ή τροχοδρομημένες και αναστάλθηκαν δεν σχετίζονται με την κρίση του κορωνοϊού και συνεπώς θέση μας, επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος περαιτέρω παράτασης της αναστολής των εκποιήσεων. Αναφορικά με το θέμα της παράτασης του μέτρου αναστολής των δόσεων δανείων πέραν της 31ης Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως, «δεν φαίνεται να δικαιολογείται περαιτέρω παράταση της αναστολής των δόσεων δανείων είτε για όλους είτε για κάποιες ομάδες».

Μάριος Αδάμου
 
12967