Θέλουν ήπια ανάπτυξη εντός Natura οι 7 κοινότητες του Ακάμα

Φυτοζωούν επτά κοινότητες, αναφέρει η Κοινοτική Δράση Ακάμα

Την έντονη αντίδραση της εκφράζει με γραπτή της ανακοίνωση η Κοινοτική Δράση Ακάμα για το γεγονός ότι "εδώ και τρεις δεκαετίες, κυβερνήσεις, που έρχονται και παρέρχονται, παίρνουν ερήμην αποφάσεις για τις περιουσίες" τους, ορίζουν προστατευτικές ζώνες και διαβουλεύονται "για να φτιάξουν τον Ακάμα που ονειρεύονται οι ίδιοι και οι περιβαλλοντιστές". 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επτά τουλάχιστον κοινότητες που ζουν στις παρυφές της χερσονήσου του Ακάμα φυτοζωούν, αναμένοντας από το Κράτος να δώσει κίνητρα για μια περιφερειακή ανάπτυξη προς όφελος του ντόπιου πληθυσμού, που θα σέβεται παράλληλα το περιβάλλον. 

Πάγιο αίτημα των κοινοτήτων, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η βιώσιμη διαχείριση ολόκληρης της περιοχής της χερσονήσου του Ακάμα, έχοντας υπόψη το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής και δίνοντας παράλληλα δυνατότητα για ήπια ανάπτυξη εντός των ιδιωτικών περιουσιών, μέρος των οποίων καταλαμβάνει το 25% της χερσαίας επικράτειας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000. 

Η ανάπτυξη επιβάλλεται, ασφαλώς, αναφέρει η Κοινοτική Δράση Ακάμα, να είναι βασισμένη σε προβλεπόμενες διαδικασίες και μελέτες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. Natura 2000 δεν σημαίνει μηδενική ανάπτυξη, ούτε ναρκοπέδιο. Οι οικονομικές δραστηριότητες εντός των περιοχών Natura επιτρέπονται, φτάνει να είναι αειφόρες και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, σημειώνουν.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Το περιβάλλον είναι κύριο μέλημα όλων των τοπικών αρχών, όπως κύριο μέλημά μας είναι και η διατήρηση της ζωής στα χωριά μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους

 
22484