Το θέμα της Διανελλείου συζήτησαν Βύρας και Σκαλιάς

Για ανέγερση νέου σχολείου στο χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Λάρνακας

Το θέμα της ανέγερσης νέου σχολείου στο χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Λάρνακας, συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Παιδείας Γεώργιος Σκαλιάς.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σκαλιάς χαρακτήρισε «γόνιμη και εποικοδομητική τη συζήτηση», που είχε με τον Δήμαρχο Λάρνακας και σημείωσε πως «ο κ. Βύρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα τεκταινόμενα στα θέματα εκπαίδευσης της πόλης. Ο Δήμαρχος επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν τα κτιριολογικά προβλήματα των σχολείων και στην αύξηση του αριθμού των μαθητών στις διάφορες σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων».

Πρόσθεσε ότι «ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ανέγερσης νέου σχολείου στον χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, που η Κυπριακή Δημοκρατία αγόρασε από τη Μητρόπολη Κιτίου» και σημείωσε πως «ο κ. Βύρας ανέφερε ότι επείγει η ανέγερση νέου σχολείου στο συγκεκριμένο χώρο».
 
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας και η Σχολική Εφορεία Λάρνακας, συνέχισε ο κ. Σκαλιάς «έχουν, μέσα από μια αρμονική συνεργασία, επιτύχει και φέτος πολλά, αφού έχουν ολοκληρωθεί 18 μεγάλα έργα σε αντίστοιχο αριθμό σχολείων όλων των βαθμίδων της Λάρνακας. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη και υλοποιούνται άλλα 12 έργα σε 12 σχολεία της πόλης όλων των βαθμίδων τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων».
 
Είπε ακόμα ότι θα μεταφέρει «στους αρμοδίους θεσμούς το αίτημα του Δημάρχου Λάρνακας για ανέγερση νέου Γυμνασίου στο χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής», εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι «η κυβέρνηση θα δει θετικά το αίτημα της πόλης ούτως ώστε να εκλείψει ένα πάγιο και σοβαρό θέμα, που ταλανίζει την κοινωνία της Λάρνακας για αρκετά χρόνια».
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας του, που αφορούν την πρόοδο και τα έργα, που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται σε διάφορα σχολεία της πόλης. Εχουμε μεταφέρει στον κ. Σκαλιά ότι προτεραιότητα της πόλης, αλλά και του Δήμου είναι η αξιοποίηση του χώρου, όπου βρισκόταν η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή Λάρνακας, αφού ενώ είχε μεταβιβαστεί στο Υπουργείο Παιδείας, εντούτοις συνεχίζει να παραμένει αναξιοποίητος».
 
Ο Δήμαρχος Λάρνακας «ευχαρίστησε τον κ. Σκαλιά για το διαχρονικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη Λάρνακα και την άμεση παρέμβασή του για επίλυση θεμάτων που αφορούν την εκπαίδευση και έκανε αναφορά στην άσχημη κατάσταση, που βρίσκεται η πρώην Διανέλλειος Τεχνική Σχολή Λάρνακας, αφού με την πάροδο των χρόνων αποτελεί σημείο οχληρίας».
 
Πρόσθεσε ότι «ο εξωραϊσμός του τεμαχίου αποτελεί προτεραιότητα για την πόλη αφού βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, ενώ σημείωσε την ανάγκη της πόλης για δημιουργία ακόμα ενός Γυμνασίου. Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πλάνα και σχέδια για αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου από το Υπουργείο Παιδείας», είπε και σημείωσε ότι «το κτίριο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής αποτελεί για τη Λάρνακα μια ανοικτή πληγή».

ΚΥΠΕ