Θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις έθεσε στον Αβέρωφ το ΕΒΕΛ

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

Τα βασικά θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Λευκωσίας, έθεσε ενώπιον του Προέδρου ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Μιχάλης Μουσιούττας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, σε συνάντηση που είχε ο κ. Νεοφύτου με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΛ, χθες, ανασκοπήθηκαν όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις της Λευκωσίας καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτεύουσας.
 
Ο κ. Μουσιούττας, σημειώνεται, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη των επιχειρήσεων για αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας, στην προώθηση μέτρων για αύξηση από το τραπεζικό σύστημα της ρευστότητας χρήματος στην αγορά, στην προώθηση μέτρων για υποβοήθηση των εξαγωγών, της βιομηχανίας και του εμπορίου, καθώς επίσης στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που αφορούν τη δημόσια υπηρεσία, τη δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών.
 
Ειδική μνεία έγινε από τον πρόεδρο του ΕΒΕ Λευκωσίας, για τον ενιαίο σχεδιασμό για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Αστικής Περιοχής Λευκωσίας που έγινε για πρώτη φορά και κατατέθηκε ως Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης 2021 – 2027 από τους Δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου, Λακατάμιας, Αγλαντζιάς, Έγκωμης και Αγίου Δομετίου. Ο ενιαίος αυτός σχεδιασμός είπε ο κ. Μουσιούττας θα θέσει τέρμα στις κατακερματισμένες  προσεγγίσεις που ταλαιπωρούν τη Λευκωσία για πολλές δεκαετίας και θα ενώσει τις δυνάμεις των Τοπικών Αρχών για αποδοτικότερη διαχείριση της πόλης.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας παρουσίασε το όραμα του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη της Λευκωσίας προκειμένου να καταστεί η πρωτεύουσα περιφερειακό κέντρο έρευνας, γνώσης και καινοτομίας βασιζόμενοι στον γνωσιακό και επιστημονικό τομέα, στους οποίους η Λευκωσία έχει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της ύπαρξης των περισσοτέρων κέντρων έρευνας, νοσοκομείων και πανεπιστημίων στην Λευκωσία.
 
(ΚΥΠΕ)
 

 
13665