Θες φωτοβολταϊκά ή θερμοσίφωνα; Προκηρύσσονται Σχέδια Χορηγιών

Σύντομα θα μπορείς να πάρεις χορηγία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ηλιακών θερμοσιφώνων και θερμομόνωσης οροφής

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, μέσω του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες στην προκήρυξη των Σχεδίων Χορηγιών του 2022 για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ηλιακών θερμοσιφώνων και θερμομόνωσης οροφής σε οικίες.

>>> Διαβάστε επίσης: Μπορείς ακόμα να πάρεις €600 «δώρο» για a/c, πλυντήριο και ψυγείο <<<

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, το Υπουργείο Ενέργειας αναφέρει ότι θα προγραμματίσει σχετική ενημερωτική ημερίδα στις 24/5/2022, ώρα 4 - 5.15 μ.μ.

γμη

Η εκδήλωση θα γίνει online και θα μεταδίδεται από το κανάλι του Υπουργείου στο YouTube ΕΔΩ.

Η εκδήλωση, σημειώνει το Υπουργείο, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προβούν σε επενδύσεις που θα βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος. 

>>> Διαβάστε επίσης: Εγκρίθηκε νέο Σχέδιο - €450 χορηγία για εγκατάσταση θερμοσίφωνα <<<

Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά τα Σχέδια Χορηγιών για φωτοβολταϊκά, θερμομόνωση οροφής και ηλιακούς θερμοσίφωνες για οικίες για το 2022 θα έχουν προϋπολογισμό που αγγίζει τα €8,3 εκατ. ενώ ήδη το σχέδιο για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, €600 χιλ., έχει προκηρυχθεί με αυξημένες χορηγίες.

Τα σχετικά σχέδια για φωτοβολταϊκά, θερμομόνωση οροφής ή συνδυασμό και των δύο, έχουν τύχει αναθεώρησης και θα προσφέρουν επίσης αυξημένες χορηγίες για:

  • τους κατοίκων ορεινών κοινοτήτων υπάρχουν επιπλέον κίνητρα με υψηλότερες επιχορηγήσεις για φωτοβολταϊκά, ενώ 
  • την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αυξημένες είναι και οι χορηγίες για τα ευάλωτα νοικοκυριά. 

Στο πλαίσιο των αντίστοιχων Σχεδίων Χορηγιών που είχαν προκηρυχθεί κατά το 2021 για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, θερμομόνωση οροφής και εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα σε οικίες, με προϋπολογισμό €7,7 εκατ., το Υπουργείο Ενέργειας αναφέρει ότι λήφθηκαν 4,864 αιτήσεις συνολικά.

Από αυτές τις αιτήσεις, οι 1022 για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος net metering, προήλθε από ευάλωτα νοικοκυριά, στα οποία η χορηγία ήταν τριπλάσια., ανέφερε καταληκτικά το Υπ. Ενέργειας.

 
24992