Θες να μπεις στο Δημόσιο; Άρχισαν οι αιτήσεις για τις Εξετάσεις

Όλες οι πληροφορίες για τις Γραπτές Εξετάσεις που θα διεξαχθούν Οκτώβριο και Νοέμβριο για θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία

Άρχισε χθες (14/9) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους για τις γραπτές εξετάσεις στις οποίες θα κληθούν να εξεταστούν οι υποψήφιοι για διεκδίκηση θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του 2021.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί, θα διεξαχθούν δύο διαφορετικές εξετάσεις. Ειδικότερα, οι εξετάσεις για τις θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία, των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών (μη επιστημονικές θέσεις), θα διεξαχθεί το Σάββατο 31.10.20.

Για τις θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία, των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν (επιστημονικές θέσεις), η γραπτή εξέταση θα διεξαχθεί το Σάββατο 14.11.20.

>>> Διαβάστε ακόμη: Από €1,03 η τιμή των καυσίμων – Τα φθηνότερα πρατήρια <<<

Τονίζεται πως, η Γραπτή Εξέταση θα είναι εξέταση ικανοτήτων αποτελούμενη από τρία θέματα, διάρκειας 40 λεπτών το καθένα. Κάθε θέμα της εξέτασης αξιολογεί μια από τις εξής τρεις ικανότητες, ως ακολούθως:

Θέμα 1: Αριθμητική Ικανότητα
Θέμα 2: Αφαιρετική Ικανότητα
Θέμα 3: Λεκτική Ικανότητα

Αναλυτικά η Εξεταστέα Ύλη για τις θέσεις μέχρι την Κλίμακα Α7 ΕΔΩ.

Αναλυτικά η Εξεταστέα Ύλη για τις θέσεις μέχρι την Κλίμακα Α8 ΕΔΩ.

Οι αιτήσεις και ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
Αξίζει να σημειωθεί πως, δικαίωμα συμμετοχής στις Γραπτές Εξετάσεις έχουν όσοι θεωρούν ότι ικανοποιούν τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις για διορισμό στη δημόσια υπηρεσία.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακαθήσουν στη Γραπτή Εξέταση θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καταβάλλοντας το καθορισμένο τέλος συμμετοχής στην εξέταση που ορίστηκε στα πενήντα (€50) Ευρώ. 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις καθώς και η πληρωμή του τέλους συμμετοχής ξεκίνησε από χθες (14/9) και θα ολοκληρωθεί στις 21/09/2020, η ώρα 12:00 το μεσημέρι. 

Οι σχετικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων είναι διαθέσιμες στον ειδικό ιστότοπο της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. 

Τονίζεται πως, επιπρόσθετες αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές, για αυτό καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλουν αίτηση έγκαιρα. Τονίζεται ότι τα τέλη των εξετάσεων δεν επιστρέφονται σε καμία περίπτωση.

Σημειώνεται, δε, πως τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διεξαχθεί η εξέταση θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Για την Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος για τις εξετάσεις ΕΔΩ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ποιοι θα θεωρούνται επιτυχόντες στις εξετάσεις
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως, επιτυχών στη Γραπτή Εξέταση θα είναι όποιος συγκεντρώσει συνολική γενική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όσο και στο καθένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην εξέταση 40% τουλάχιστον. Οι βαθμολογίες των επιτυχόντων θα υπόκεινται σε περαιτέρω στατιστική επεξεργασία και η τελική βαθμολογία που θα δοθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι σε τρία δεκαδικά. 

Η βαθμολόγηση των γραπτών γίνεται από βαθμολογητές που ορίζει η Υπηρεσία Εξετάσεων με βάση τους ίδιους κανόνες που εφαρμόζονται για βαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας.

***Αν ψάχνετε δουλειά πάντως, στo ergodotisi.com, την κορυφαία ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας στην Κύπρο, μπορείτε να βρείτε καθημερινά δεκάδες νέες θέσεις εργασίας ανά κατηγορία και ανά επαρχία. Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

 
10428
Thumbnail