Τι συζητά σήμερα (1/3) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών

Νομοσχέδια, προτάσεις νόμου, αποδεσμεύσεις κονδυλίων και αποπαγοποίηση θέσεων / Η ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών

Συνέρχεται σήμερα (1/3) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ώστε να συζητήσει νομοσχέδια, προτάσεις νόμου, αιτήματα για αποδεσμεύσεις κονδυλίων, αποπαγοποίηση θέσεων στο Δημόσιο και σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και κατεπείγον θέμα το οποίο ενέγραψε προς συζήτηση η Πρόεδρος της Επιτροπής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. 

Πιο συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, αναμένεται να συζητήσει: 

  • 6 νομοσχέδια, 
  • 3 προτάσεις νόμου, 
  • 13 αιτήματα για αποδεσμεύσεις κονδυλίων, 
  • 12 αιτήματα για αποπαγοποιήσεις θέσεων στο Δημόσιο και σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 
  • Το ζήτημα που προκλήθηκε από τις χρεώσεις για τη δημόσια προβολή αθλητικών γεγονότων, ενώ οι χώροι εστίασης έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων, με πρωτοβουλία της Προέδρου της Επιτροπής Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, ενώ 
  • η Επιτροπή παράλληλα θα τοποθετηθεί και θα λάβει τελικές αποφάσεις για ακόμη 3 τροποποιητικούς νόμους 

>>> ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ <<<

Café - Ποδόσφαιρο: Πληρώνουν για δικαιώματα αλλά είναι κλειστά

Όσον αφορά το ζήτημα που προκαλείται από τις χρεώσεις για δημόσια προβολή αθλητικών γεγονότων από τους παρόχους, ενώ οι χώροι εστίασης έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων, αυτό εγγράφηκε ως κατεπείγον από την Πρόεδρο της Επιτροπής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. 

>>> Νεότερο: Τι θα γίνει με τα κλειστά Café που πληρώνουν για ποδόσφαιρο <<<

Πιο συγκεκριμένα, η κα. Ερωτοκρίτου είχε αποστείλει επιστολή προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία τους ενημέρωνε για το όλο ζήτημα και την εγγραφή του ως κατεπείγον. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το ΔΗΚΟ έχει δεχθεί παράπονα από ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και χώρων που φιλοξενούν το φίλαθλο κοινό, για τη συνεχιζόμενη καταβολή των συνδρομών τους για δημόσια προβολή, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται εν ισχύει τα απαγορευτικά διατάγματα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει επιπρόσθετα την οικονομική τους βιωσιμότητα.

Συνεπώς, λόγω των πιο πάνω – όπως αναφέρεται στην επιστολή - το ΔΗΚΟ κρίνει ως απαραίτητο τόσο το αρμόδιο υπουργείο, όσο και το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), καθώς και οι παρόχοι (ΑΤΗΚ, Cablenet, Primetel κτλ) ενημερώσουν την Επιτροπή Οικονομικών για τις προθέσεις τους αναφορικά με το εν λόγω θέμα.

Δείτε την επιστολή: 

βγωρφψεαδςδδαδςαδ

 
17422