Τι συζητά σήμερα (26/9) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών

Την νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, με την ονομασία «Όραμα 2035», το νέο συνταξιοδοτικό Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και αποδεσμεύσεις κονδυλίων συζητά σήμερα μεταξύ άλλων (26/9) σε συνεδρία της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Μιλώντας στην Brief o Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, ανέφερε ότι η Επιτροπή θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου σχετικά με την εν λόγω στρατηγική. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ).

>>>UPD: Τ. Κληρίδης: Πάνω από 240 δράσεις στην στρατηγική «Όραμα 2035» <<<

>>> Διαβάστε αυτούσια την ατζέντα <<<

Η Επιτροπή θα συνεχίζει επίσης τη συζήτηση σχετικά με το νέο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο Δημοσίων Υπαλλήλων ώστε να λυθούν κάποιες εκρεμμότητες που προέκυψαν με συμβασιούχους του στρατού (Διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ).

>>>UPD: Συνταξιοδοτικό Δημόσιου: Παραμένουν οι διαφωνίες ΥΠΟΙΚ - ΥΠΑΜ <<<

Μεταξύ άλλων η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει και το νομοσχέδιο περί Ελέγχου Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπ. Οικονομικών. Ουσιαστικά πρόκειται για εναρμονιστικό νομοσχέδιο που συντάχθηκε μετά από σχετική οδηγία της ΕΕ και με το οποίο αλλάζει η διαδικασία εξαγοράς τραπεζικών ιδρυμάτων και άλλων οργανισμών κοινής ωφελείας (πχ ηλεκτρισμού, νερού κ.α).  (Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ)

>>>UPD: Μόνο με ΟΚ Υπουργού Οικονομικών η εξαγορά τραπεζών <<<

 

Την Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα απασχολήσουν επίσης οι αποδεσμεύσεις κονδυλίων για το Υπουργείο Οικονομικών, την Υπηρεσία Μεταλλείων, την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς και την Αστυνομία

>>>UPD: Βουλευτές: Το ΥΠΟΙΚ έκανε σύμβαση €200.000 από σταυρωμένο κονδύλι <<<

Επίσης, Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Γεωργίας, Υπουργείο Παιδείας και Δήμος Στροβόλου έχουν καταθέσει σχετικές επιστολές ώστε να εξαιρεθούν από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων, όπου και θα συζητήσει η Επιτροπή. 

Διαβάστε αυτούσια την ατζέντα: 

 
23462