Τι θα γίνει με τους Ξενοδοχουπαλλήλους μετά την 30η Απριλίου

Ποια τα πλάνα της Ζέτας Αιμιλιανίδου ώστε να μην μείνουν εκτεθειμένοι με τη λήξη της ανεργιακής περιόδου

Με εντατικούς ρυθμούς επεξεργάζονται στο Υπουργείο Εργασίας σενάρια για το τι δέον γενέσθαι με τους ξενοδοχουπαλλήλους, οι οποίοι από την 30η Απριλίου θα είναι εκτός της ανεργιακής περιόδου αφού υπό άλλες συνθήκες ο Μάιος θα σηματοδοτούσε και επίσημα την νέα τουριστική σεζόν και έτσι όλοι επιστρέφουν πίσω στις δουλειές τους. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ξενοδοχουπαλλήλοι αλλά και οι υπάλληλοι της καλοκαιρινής εποχιακής τουριστικής βιομηχανίας (οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι αφού η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στην Κύπρο δουλεύουν σε εποχιακή βάση) θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα εάν δεν γίνουν πλάνα επέκτασης της ανεργιακής περιόδου ή ένταξης τους σε ένα από τα υφιστάμενα σχέδια της Κυβέρνησης. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτό διότι η εξάμηνη περίοδος για την οποία δικαιούνται ανεργιακό λήγει (της συντριπτικής τους πλειοψηφία) τέλος Απριλίου. Ως εκ τούτου, λόγω και της Πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν ουσιαστικά εάν δεν υπάρξουν πλάνα θα μείνουν ξεκρέμαστοι. 

Η Brief επικοινώνησε με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία σημείωσε πως «προβληματιζόμαστε και μάλλον προχωρούμε και για εκείνους που το ανεργιακό τους λήγει τώρα ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο ειδικό ανεργιακό, δηλαδή το σχέδιο μας», προσθέτοντας πως ήδη αρκετοί έχουν ενταχθεί στο Σχέδιο Αναστολής Εργασιών από τον Μάρτιο αφού όπως είπε αρκετά Ξενοδοχεία είχαν αναστείλει τις εργασίες τους από τότε.
 

Ξένια Προδρόμου
 
16454