Τηλεδιάσκεψη ΚΝΕ-Ευρωβουλευτών για τις προκλήσεις στη Ναυτιλία

Το ΚΝΕ είχε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με τους έξι Κύπριους ευρωβουλευτές

Στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε η κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία, που πλήγηκε σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού, να παραμείνει βιώσιμη και να συνεχίσει το ζωτικό ρόλο της, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ) Φίλιππος Φίλης σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που είχε το ΚΝΕ με τους έξι Κύπριους ευρωβουλευτές.

>>> Διαβάστε επίσης: Τι αλλάζει στον ΦΠΑ για κινητά, tablet και φορητούς υπολογιστές <<<

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΝΕ, κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας να βρεθεί λύση στο σοβαρό θέμα της αλλαγής πληρωμάτων των πλοίων και επαναπατρισμού ναυτικών που έχει τελειώσει η σύμβαση τους αλλά και η ανάγκη για την απαραίτητη στήριξη της ναυτιλίας από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν οι σημαντικότερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της ναυτιλίας και πιθανοί χρηματοδοτικοί μηχανισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα χορηγούν την ανάπτυξη “πράσινων” τεχνολογιών για τη ναυτιλία. Τέλος, έγινε αναφορά στις συνεχιζόμενες πειρατικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία και ναυτικούς στον Κόλπο της Γουινέας, με σκοπό να ενημερωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να δοθεί η απαραίτητη στήριξη από τα Κράτη-Μέλη.

>>> Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στο πρώτο Εκπτωτικό Χωριό στη Λευκωσία <<<

Ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Φίλιππος Φιλής, σημειώνεται, αναφέρθηκε στην κατάσταση της ναυτιλίας σήμερα, η οποία έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση της πανδημίας Covid-19 και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να παραμείνει βιώσιμη και να συνεχίσει το ζωτικό ρόλο της.
 
Αναφέρεται τέλος ότι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ως δεδομένη τη συνεισφορά τους σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με τη στήριξη τους στα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη διατήρησης της ηγετικής θέσης της κυπριακής ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει τη σημαντική συνεισφορά της στην οικονομία και στην κοινωνία της Κύπρου.
 
(ΚΥΠΕ)

 
13595