Τ/κ Τύπος: Ξέπλυμα ύψους €30 εκατ. στα κατεχόμενα

Το ξέπλυμα, η αύξηση των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών στα κυριότερα θέματα των Τ/κ Μέσων

Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η αύξηση των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών, η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Λεφτά, λεφτά, λεφτάααα!» αναφέρεται στην υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που φέρεται να φτάνει τα 30 εκ. ευρώ που αποκαλύφθηκε μετά την σύλληψη του Οκκές Τας, αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομερείς. Αλλού αναφέρεται στην γραπτή δήλωση του προέδρου της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Μουσταφά Μπαϊμπορά που ζητεί να μάθει για πόσα μαθήματα κορανίου έδωσε άδεια η «κυβέρνηση». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε υπόθεση στο δικαστήριο με τον παραπονούμενο να ισχυρίζεται ότι «μου την έστησε η πρώην μου».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Μεγαλώνει το φορτίο των δανείων» αναφέρεται σε στοιχεία της «κεντρικής τράπεζας» με βάση τα οποία τα καταναλωτικά δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες φτάνουν τα 9,5 δις ΤΛ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «υπουργός παιδείας» απηύθυνε έκκληση για μείωση ενοικίων σε εστίες και διαμερίσματα για ξένους φοιτητές. Αλλού γράφει ότι η τουρκική Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια κι μειώθηκε η συναλλαγματική αξία της τουρκικής λίρας.

>>Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα: Πάνω από €4 εκ μεταφέρθηκαν τους τελευταίους 2 μήνες<<

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Παρακολουθεί στενά η γενική εισαγγελία» γράφει ότι με απόφαση της «γενικής εισαγγελίας» και στο πλαίσιο του «νόμου» αποτροπής κέρδους από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει λάβει μέτρα εναντίον περιουσιακών στοιχείων  8 ατόμων στα κατεχόμενα, μεταξύ αυτών οι Εμρέ Καντρί και Μπατούρ Σαγλαμέρ, γνωστοί επιχειρηματίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την «δημοτική αγορά» στην κατεχόμενη Λευκωσία την κρατάνε ζωντανή οι τουρίστες και οι φοιτητές. Αλλού γράφει ότι αλλοδαπή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα χθες βράδυ στην Λευκωσία.

>>Διαβάστε επίσης: Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ από αγορές E/κ στα κατεχόμενα<<

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Ανήσυχοι οι δήμοι που θα κλείσουν» δημοσιεύει τον χάρτη με τους 18 - από 28 – ενοποιημένους «δήμους» και δηλώσεις «δημάρχων» που δεν θα υπάρχουν, όπως της Λουρουτζίνας, Κώμη Κεπήρ, Καραβά κά. Στο άλλο θέμα του πρωτοσέλιδου, αναφέρεται στο προεκλογικό σκηνικό για τον «δήμο» Λευκωσίας, που είναι και ο μεγαλύτερος στα κατεχόμενα, και γράφει ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

ΚΥΠΕ

 
22485