Αυτό επεσήμανε σήμερα ο Υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για ένταξη στο ΓεΣΥ, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την ηγεσία του ΟΑΥ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του Προέδρου για την πρόοδο του ΓεΣΥ.
 
Ο Υπουργός είπε ότι η πρόταση του Οργανισμού θα διασφαλίζει τον υφιστάμενο όγκο δουλειάς που διεκπεραιώνει το κάθε νοσηλευτήριο και εξέφρασε τη θέση ότι πλέον δεν θα υπάρχουν σοβαρά εμπόδια ή λόγοι μη ένταξης ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ.

>>> Διαβάστε ακόμη: ΠΑΣΙΝ - Κανένα μεγάλο νοσηλευτήριο δεν εντάσσεται στο ΓεΣΥ <<<

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί από τον ΟΑΥ ο σχεδιασμός, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στον ίδιο τον Υπουργό. Πρόσθεσε ότι στο τέλος του μήνα θα ολοκληρωθούν και τα οικονομικά δεδομένα και θα ενημερωθούν τόσο ο ΠΑΣΙΝ όσο και άλλα νοσηλευτήρια που δεν είναι μέλη του και την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με τα νοσηλευτήρια για την ένταξή τους στο ΓεΣΥ.
 
«Θεωρούμε - από την ενημέρωση που είχα χθες- ότι η πρόταση του ΟΑΥ θα διασφαλίζει τον υφιστάμενο όγκο δουλειάς που διεκπεραιώνει το κάθε νοσηλευτήριο. Θα υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης ξεχωριστής αμοιβής που ήταν και αίτημα των γιατρών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων», είπε και πρόσθεσε πως βασικές ανησυχίες που υπήρχαν απαντώνται και «με αυτή την πρόταση πλέον δεν θα υπάρχουν σοβαρά εμπόδια ή λόγοι μη ένταξης ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ».
 
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του ΟΑΥ με τον Πρόεδρο, ο κ. Ιωάννου είπε πως έγινε ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών από τον Οργανισμό σχετικά με το πόσοι έχουν ενταχθεί, τα οικονομικά δεδομένα και τι αναμένεται να γίνει τους επόμενους δύο μήνες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση του Προέδρου όσον αφορά τα διάφορα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και πώς αναμένεται να επιλυθούν τους επόμενους ένα με δύο μήνες καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα με την ένταξη πρωτοκόλλων και κανονισμών στο σύστημα. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη επεξήγηση, όπως ανέφερε ο Υπουργός, όσον αφορά την εποπτεία του συστήματος και πώς θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και τα πρωτόκολλα στο σύστημα προκειμένου να υπάρχει σωστή διαχείριση των πόρων.

>>> Διαβάστε επίσης: Τι αλλαγές προτείνουν οι ιδιώτες γιατροί για ΓεΣΥ <<< 

Ο κ. Ιωάννου είπε πως ο Πρόεδρος έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία και το πώς προχωρά η εφαρμογή του ΓεΣΥ. «Προβλήματα περιμέναμε ότι θα υπάρξουν, το στοίχημα είναι να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά και να επιλύονται», σημείωσε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως από την ενημέρωση που είχε από τον ΟΑΥ είναι ικανοποιημένος όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση των ιδιωτών γιατρών και νοσηλευτηρίων, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε πως οτιδήποτε αλλάζει ή αλλοιώνει τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ δεν είναι αποδεκτό. «Υπάρχουν νόμοι, έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή κι εμείς είμαστε τοποτηρητές. Οφείλουμε να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία ως έχει. Οτιδήποτε είναι εκτός της αρχιτεκτονικής, της φιλοσοφίας ή της νομοθεσίας, όπως έχει ψηφιστεί, δεν είναι αποδεκτό από εμάς», τόνισε καταληκτικά.

ΚΥΠΕ - Kυριακή Δημητρίου

 
5012
Thumbnail

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει ότι, κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατ’ εξαίρεση και για σκοπούς ομαλοποίησης του Συστήματος, από την 1η Οκτωβρίου 2019 μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2019, οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα αλλαγής προσωπικού ιατρού εφόσον περάσουν τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία εγγραφής τους στον κατάλογο του υφιστάμενου προσωπικού τους ιατρού.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

ad2mobile

Νοείται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία εγγραφής δικαιούχου σε προσωπικό ιατρό, ο δικαιούχος μπορεί να αλλάξει προσωπικό ιατρό: 

  • μέσω του συστήματος πληροφορικής, από την πύλη δικαιούχων χρησιμοποιώντας τον προσωπικό λογαριασμό χρήστη νοουμένου ότι έχει συνδέσει το αρχείο δικαιούχου του,
  • κατόπιν επίσκεψης στον προσωπικό ιατρό που θα επιλέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣΥ στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]

article 1