Τον Οκτώβριο τα σχέδια κινήτρων για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Γιατί θα δοθούν μεγαλύτερα ποσά κατά την πρώτη ανακοίνωση σχεδίων κινήτρων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πότε θα μειωθούν

Στο Business Hour της Brief ήταν καλεσμένος την Δευτέρα 26 Ιουλίου, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος ο οποίος επεσήμανε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν σχέδια κινήτρων για αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων όλων των κατηγοριών περιλαμβανομένων αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, λεωφορείων, εμπορικών οχημάτων και ταξί.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι τα πρώτα σχέδια θα είναι αρκετά γενναιόδωρα καθώς και οι τιμές αγοράς τους είναι αυξημένη, αλλά μόλις ξεκινήσει η μαζική παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα μειωθεί η τιμή επομένως και η χορηγία.

Όπως ανέφερε, για την προώθηση της χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα υπάρξει  χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από το οποίο υπάρχει ήδη εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους €38.600.000. 

Ο κ. Καρούσος σημείωσε ότι στο πλαίσιο ένταξης της ηλεκτροκίνησης στη ζωή των πολιτών, μεταξύ άλλων, θα αγοραστούν 28 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τα οποία θα εξυπηρετούν τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές στα κέντρα των πόλεων. ενώ θα αντικατασταθούν με ηλεκτροκίνητες όλες οι μοτοσυκλέτες της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Παράλληλα έκανε αναφορά στα οχήματα ενοικιάσεως και τα εξώδικα σε τουρίστες, όπου σύμφωνα με την αλλαγή νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, θα επωμίζεται η εταιρεία ενοικίασης τα πρόστιμα αν ο τουρίστας δεν προβεί σε αποπληρωμή του. Επομένως ανέφερε θα πρέπει οι εταιρείες να συμπεριλαμβάνουν στο συμβόλαιο τους ένα ποσό ως ντεπόζιτο για να είναι προφυλαγμένη σε περίπτωση που ο ενοικιαστής αγνοήσει την πληρωμή του εξώδικου.

Δείτε όσα ανέφερε:

 
14788