Τον ξεγέλασαν και πλήρωσε μισό εκ. ευρώ για κατοικίες στη Λεμεσό

Ο 68χρονος προχώρησε σε έμβασμα ύψους 520 χιλιάδων ευρώ, μετά από μήνυμα που έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε 68χρονος ο οποίος πλήρωσε μισό εκατομμύριο ευρώ για αγορά κατοικιών στη Λεμεσό. Προσοχή συστήνει η αστυνομία καθώς αυξημένες είναι οι διαδικτυακές απάτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 68χρονος κατήγγειλε ότι  ότι αρχές Ιουλίου του 2022, προχώρησε σε έμβασμα ύψους 520 χιλιάδων ευρώ, το οποίο αφορούσε συμφωνία για αγορά κατοικιών σε συγκρότημα στη Λεμεσό.

Ο παραπονούμενος προχώρησε στο έμβασμα, μετά από μήνυμα που έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από συγκεκριμένη εταιρία, με την οποία συμφώνησε να αγοράσει τις κατοικίες.

>>> Διαβάστε επίσης: Θέλουν cash και ανέπαφες πληρωμές οι Κύπριοι <<<

Όπως διαφάνηκε στη συνέχεια το ηλεκτρονικό  μήνυμα ήταν πλαστό και ο παραπονούμενος διαπίστωσε, ότι έπεσε θύμα απάτης, αφού η εταιρία που διαχειρίζεται την πώληση των κατοικιών, δεν έλαβε ποτέ τέτοιο  χρηματικό ποσό.  Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο έγινε το έμβασμα από τον 68χρονο και εμφανίζεται να ανήκει σε τράπεζα στη Μεγάλη Βρετανία, δεν ανήκει στην εν λόγω εταιρεία και είναι εικονικός.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνούν την υπόθεση. Με αφορμή και αυτή την απάτη, η αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους μέσω διαδικτύου καθώς αυτού του είδους οι απάτες παρουσιάζουν έξαρση.

(ΚΥΠΕ)

 
24969