Θα έχει πολλαπλά οφέλη τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης

Παρά τις δυσκολίες σε οικονομοτεχνικό και νομικό επίπεδο, η επιτυχία της συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στον τουρισμό κρουαζιέρας θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τουρισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της πρώτης Τριμερούς Συνάντησης Προέδρων Κοινοβουλίων των τριών χωρών.

«Η ανάπτυξη τριμερών τουριστικών σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας και ειδικά στην παρούσα συγκυρία, για την προώθηση της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και την ανάδειξη του ρόλου των χωρών μας ως ισχυρών πόλων έλξης των παγκόσμιων τουριστικών ροών», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων σύμφωνα με σχέδιο παρέμβασής του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «μία νέα τεράστιας σημασίας προοπτική ανοίγεται για τις χώρες μας στο πεδίο της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού», σε συνέχεια της υπογραφής στις 21 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της 5ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου, Πρωτοκόλλου για τη Συνεργασία στον Τουρισμό Κρουαζιέρας, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία κύρωσης.

Στόχος, σημείωσε, «η επαναφορά της θαλάσσιας τουριστικής διασύνδεσης των τριών χωρών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι «στα πλαίσια του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος επιδιώκεται ο σχεδιασμός συνδυαστικών δρομολογίων κρουαζιέρας σε λιμάνια των τριών χωρών με προοπτικές προώθησης και ένταξής τους στα προγράμματα διεθνών ομίλων κρουαζιέρας σε ώριμες, αλλά και αναδυόμενες και νέες τουριστικές αγορές, όπως επίσης και η δημιουργία τουριστικών πακέτων που θα συνδυάζουν κρουαζιέρα με διαμονή και επισκέψεις στους τουριστικούς προορισμούς».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, πρόσθεσε, «ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ των λιμενικών αρχών, των εμπορικών επιμελητηρίων, των τουριστικών γραφείων και συνολικά του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η αξιοποίηση του πληθυσμού της ομογένειας».

«Παρά τις δυσκολίες σε οικονομοτεχνικό και νομικό επίπεδο, η επιτυχία της τριμερούς συνεργασίας στον τουρισμό κρουαζιέρας θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τουρισμό και την ανάδειξη των λιμένων μας και των πολιτιστικών μας αγαθών και θα επαναφέρει μνήμες του παρελθόντος στο μέλλον, όταν η θάλασσα ένωνε ακόμα περισσότερα τα τρία κράτη και τους λαούς τους», επισήμανε ο κ. Βούτσης.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Αναφορά έκανε επίσης στο Πρωτόκολλο συνεργασίας για το πρόγραμμα «Αλεξάνδρεια: Νόστος, η επιστροφή», το οποίο «φιλοδοξεί να συνενώσει και να ενεργοποιήσει τις διασπορές των τριών χωρών, με στόχο μεταξύ άλλων την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής και κοινών δράσεων στο πεδίο του τουρισμού και των επενδύσεων».

«Χαιρετίζοντας όλες αυτές τις κορυφαίες πρωτοβουλίες έμπρακτης και πολλά υποσχόμενης συνεργασίας στο πεδίο του τουρισμού, που αποτελούν μια ειλικρινής αντανάκλαση των μεταξύ μας σχέσεων και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ανατολική Μεσόγειο Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος παραμένουμε στρατευμένοι και αλληλέγγυοι στην προσπάθεια να οικοδομήσουμε και να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέλλον, που θα αναπτύξει την ευημερία των λαών μας και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είπε.

 
4274
Thumbnail

Πολύ σημαντικά στοιχεία παραθέτει το κτηματολόγιο αναφορικά με τις πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς για το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατά τη διάρκεια του οποίου – όπως δείχνουν τα στοιχεία- η Λεμεσός και  Πάφος φαίνεται  κατέχουν τα πρωτεία αναφορικά με τους εκτός αλλά και εντός Ε.Ε. αγοραστές.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σε γενικές γραμμές, όμως, οι παραλιακές μας πόλεις εν γένει φαίνεται να προτιμούνται τόσο από Ευρωπαίους πολίτες  όσο και από πολίτες εκτός Ε.Ε. με την Αμμόχωστο, όμως, να παραμένει  στην τελευταία θέση προτίμησης.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2019 κατατέθηκαν 2,482 πωλητήρια έγγραφα εκ των οποίων τα 751 ακίνητα αφορούσαν σε ευρωπαίους αγοραστές (εκτός Κυπρίους) και τα 1,731 σε αγοραστές εκτός Ε.Ε..             

Η Λεμεσός – όπως δείχνουν και τα στοιχεία- κατέχει μαζί με την Πάφο τη μερίδα του λέοντος αφού μόνο στην Πάφο κατατέθηκαν 1, 014 πωλητήρια έγγραφα εκ των οποίων τα 649 αφορούσαν σε αγοραστές εκτός Ε.Ε. και τα 365 σε Ευρωπαίους αγοραστές.

Στη Λεμεσό κατατέθηκαν 719 πωλητήρια έγγραφα εκ των οποίων τα  583 αφορούσαν σε εκτός ΕΕ αγοραστές και τα 136 σε Ευρωπαίους.

Στη Λευκωσία, τώρα, κατατέθηκαν 181 πωλητήρια έγγραφα συνολικά για το 2018 εκ των οποίων τα 92 αφορούσαν σε πολίτες της Ε.Ε. και τα 89 αφορούσαν σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Στη Λάρνακα, κατατέθηκαν 391 πωλητήρια έγγραφα συνολικά για το 2018 εκ των οποίων τα 94 αφορούσαν σε  πολίτες της Ε.Ε. και τα 297 αφορούσαν σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Στην Αμμόχωστο, κατατέθηκαν 177  πωλητήρια έγγραφα συνολικά για το 2018 εκ των οποίων τα 64 αφορούσαν σε πολίτες της Ε.Ε. και τα 113 αφορούσαν σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Αγοραστές

Τους πρώτους έξι μήνες του 2019 έφτασαν στην Κύπρο 958 αγοραστές από την Ε.Ε. (εκτός τους Κυπρίους) οι οποίοι κατέθεσαν πωλητήριο έγγραφο. Παράλληλα, 1,696  αγοραστές ήταν από χώρες εκτός Ε.Ε.

Εξ αυτών, η πλειοψηφία ήταν και πάλι στην Πάφο όπου οι αγοραστές έφτασαν τους 1,152 εκ των οποίων οι 547 ήταν από χώρες εντός Ε.Ε. και οι 605 εκτός Ε.Ε..

Στη Λεμεσό οι αγοραστές έφτασαν τους 720 εκ των οποίων οι  163 από χώρες εντός Ε.Ε. και οι  557 από χώρες εκτός Ε.Ε..

Στη Λευκωσία οι αγοραστές έφτασαν τους  167 εκ των οποίων οι 79 από χώρες εντός της Ε.Ε. και οι 88 από χώρες εκτός της Ε.Ε.

ad2mobile

Στη Λάρνακα, τώρα, ο αριθμός των αγοραστών ανήλθε στους  461 εκ των οποίων οι 106 ήταν από χώρες εντός Ε.Ε. και οι 355 ήταν από χώρες εκτός Ε.Ε..

Εν κατακλείδι, στην επαρχία Αμμοχώστου, ο αριθμός των αγοραστών έφτασε τους 154 εκ των οποίων οι 63 από χώρες της Ε.Ε. και οι 91 από χώρες εκτός Ε.Ε..

article 1