Τσιρίδου: Να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη οικογένεια και κοινωνία

Με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αλλά και του ΔΗΣΥ, τα τελευταία χρόνια ενδυναμώθηκε ο ρόλος της μητέρας, σημείωσε

Στην Επιτροπή Εργασίας για ακόμα μία φορά συζητήθηκε το ζήτημα της άδειας μητρότητας και της βοήθειας που πρέπει να παρέχεται στους νέους γονείς έτσι ώστε να διευκολύνονται στο μεγάλωμα των παιδιών τους αλλά και στο να εξισορροπείται η επαγγελματική με την προσωπική ζωή, ανέφερε σε δήλωση της μετά την Επιτροπή Εργασίας η Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Φωτεινή Τσιρίδου.

Όπως επίσης σημείωσε, πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης οικογένειας και κοινωνίας ενώ τόνισε ότι με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αλλά και του Δημοκρατικού Συναγερμού τα τελευταία χρόνια ενδυναμώθηκε ο ρόλος της μητέρας αλλά και του πατέρα, δίνοντας επιπλέον εφόδια ώστε να πετύχει αυτή την εξισορρόπηση. 

Αυτούσια η δήλωση της κα. Τσιρίδου:

"Σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας για ακόμα μία φορά συζητήσαμε το ζήτημα της άδειας μητρότητας και της βοήθειας που πρέπει να παρέχουμε στους νέους γονείς έτσι ώστε να τους διευκολύνουμε στο μεγάλωμα των παιδιών τους αλλά και στο να εξισορροπήσουμε την επαγγελματική με την προσωπική ζωή. Είμαστε όλοι σύμμαχοι στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης οικογένειας και κοινωνίας και με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αλλά και του Δημοκρατικού Συναγερμού τα τελευταία χρόνια ενδυναμώσαμε το ρόλο της μητέρας αλλά και του πατέρα δίνοντας επιπλέον εφόδια ώστε να πετύχει αυτή την εξισορρόπηση. Ήδη επεκτείναμε την άδεια μητρότητας για το 2ο και 3ο παιδί. Για πρώτη φορά το 2017 εισήχθη και η άδεια πατρότητας όπως επίσης αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εργασίας έχει σηκώσει τα μανίκια για να ετοιμάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για τη γονική άδεια μετ΄ απολαβών αυτή τη φορά την οποία αναμένουμε μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2022 ότι θα πρέπει να είναι ήδη εφαρμοσμένη η πληρωμένη γονική άδεια η οποία τονίζουμε είναι επιπρόσθετη της άδειας του επιδόματος μητρότητας και πατρότητας. Με διάρκεια 18 εβδομάδες από τη λήξη των αδειών μητρότητας και πατρότητας μέχρι και τα οκτώ χρόνια της ζωής ενός παιδιού.

Επιπλέον όμως θεωρούμε ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται με άλματα προόδου που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την καθημερινότητα των νέων γονιών και μίας οικογένειας και όχι μόνο με τα επιδόματα εξου και οι εξαγγελία του Αβέρωφ Νεοφύτου, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη πενταετία.

Βλέπουμε ότι με την προσιτή κατοικία που προτείνει σ΄όλα τα νέα ζευγάρια, με ριζοσπαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με ολοήμερο σχολείο που να μπορεί να βοηθήσει και εκπαιδευτικούς και μαθητές αλλά και τους γονείς και με ολοήμερους βρεφικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία προωθώντας το ευέλικτο ωράριο και ενισχύοντας και κάθε παιδί που γεννιέται με σημαντική βοήθεια. Αυτά λοιπόν θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην εξισορρόπηση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή."